Brownies

Autor receptu: redakcia

Recept je z knihy Šéfkuchár v Paláci od vydavateľstva Ikar.

6-8
porcií
15 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Postup

  1. V mise vyšľaháme vajcia s cukrom. V ďalšej nádobe zmiešame kakao s nutelou a pridáme vyšľahané vajcia. Potom primiešame zmäknuté maslo, hrozienka, mandle a lieskové orechy, múku a soľ.
  2. Všetko spolu dôkladne premiešame a potom cesto vylejeme do formy na pečenie s rozmermi 40 cm x 40 cm vyloženej papierom na pečenie. Pečieme 15 minút v rúre vyhriatej na 180 °C.
  3. Poleva: Do hrnčeka dáme smotanu, čokoládu, maslo a kávu, uvedieme do varu a dobre vyšľaháme. Pridáme vyžmýkanú želatínu a premiešame. Hotovú polevu nalejeme na upečený korpus, uhladíme a dáme na 6 hodín odležať do chladničky.
  4. Náš tip: Brownies sú v poriadku, keď sú na povrchu suché s bledohnedými fliačkami, ale v strede sú už tmavé a pevné.