Broskyňové rezy s čoko krémom (fotorecept)

Autor receptu: mesiar50

Jednoduchá záležitosť, ktorú by mal zvládnuť hocikto z Vás.

Postup

  1. Ahojte. Dnes budeme piecť tri pláty cesta. Začneme s tým, že si na papier nakreslíme rozmery cesta. Ja som si na pomoc zobral pekáč s rozmermi 34 x 20 cm.
  2. 2 bielka a 30 g kryšt. cukru vyšľaháme v tuhý sneh.
  3. Do snehu krátko primiešame 2 žĺtky.
  4. Do žĺtkov primiešame polohrubú múku 30 g. Šľahačom miešame iba krátko a potom cesto premiešame varechou.
  5. Cesto rozotrieme na papier na pečenie.
  6. Rúru na pečenie si predhrejeme na 170 °C. Piškótové cestá som piekol na 170 °C po dobu 15 minút. Vy si teplotu pečenia, prosím, nastavte podľa seba.
  7. A teraz si spravíme čoko krém. Najprv si dáme zovrieť 800 ml mlieka. V zostatku mlieka, čiže 200 ml, rozmiešame 4 PL kryštálového cukru a 3 ks Zlatý klas a vlejeme zmes do vriaceho mlieka. Následne uvaríme hustý puding.
  8. Puding šokovo schladíme.Sem,tam ho premiešame varechou.
  9. Vychladnutý puding je hustý ako betón a je potrebné ho riadne prešľahať.
  10. Do prešľahaného pudingu budeme po častiach pridávať zmäknuté maslo (300 g). Zmes pudingu a masla prešľaháme.
  11. Hotový maslovo - pudingový krém.
  12. Do pudingového krému pridávame po častiach rozpustenú horkú čokoládu (200 g). Zakaždým prešľaháme. Potom krém premiešame varechou, aby sme doň namiešali aj tie častice, ktoré sú nalepené na boku resp. na spodku nádoby. A teraz už čoko krém premiešame dôkladne.
  13. Hotový čoko krém.
  14. A teraz poskladáme tortu. Dáme prvý plát.
  15. Prvý plát natrieme krémom.
  16. Na krém poukladáme mini piškóty.
  17. Piškóty zakryjeme krémom.
  18. Na piškóty dáme druhý plát cesta a zakryjeme ho krémom
  19. Na druhý plát poukladáme narezané broskyne.
  20. Na broskyne dáme krém.
  21. Na vrch umiestnime tretí plát cesta.
  22. Vrch torty natrieme krémom a ozdobíme nastrúhanou horkou čokoládou.