Bravčové srdce s provensálskym korením fotorecept
Foto: malydodo
.. toto sme si robievali na chalupe a zároveň je to môj prvý recept na vareche.. a bude ich viac..
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Srdce si nakrájame na rezance..
-
2
..medzitým si pokrájame aj cibuľu a dáme dusiť na olej.. keď cibuľka málinko zosklovatie pridáme lyžičku sušeného zeleru..
-
3
..chvíľku prepražíme a pridáme na rezance nakrájané bravčové srdiečka..
-
4
..orestujeme a necháme podusiť asi 10 minút aby srdiečka pustili šťavu..VODU NEPRIDÁVAME!.. ..otvoríme a pridáme aj provensálske korenie, oregano a mletú červenú papriku.. dusíme asi 15 minút..
-
5
..premiešame a vložíme chilli papričku (bez semienok:))..
-
6
.. pridáme horčicu a premiešame..
-
7
..pridáme asi 2 dcl vody.. môžme zahustiť sušenou hlivou ustricovou..
-
8
..podávame s ryžou alebo chlebom..
@remcula , čo sa dá zo záhradky zužitkovať usušíme a k takým dobrotám patrí aj sušená zelerová vňaťka.. čerstva bude ešte lepšia:).. po odfotení som si aj ja pridal viac šťavy..aj mne to tak viac chutí:)