Foto: thedrunkchef
10 minút
príprava
príprava
70 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Na oleji orestujeme na kocky nakrájanú cibuľu. Po chvíľke k nej pridáme drvený kmín a nakoniec na väčšie kocky nakrájané mäso, ktoré počas restovania osolíme a okoreníme.
- 2
Keď sa nám mäso zatiahlo tak pridáme mletú papriku, premiešame a zalejeme vodou alebo vývarom. Nakoniec prihodíme bobkový list a dusíme na miernom ohni dokiaľ nám mäso nezmäkne (cca 45 min).
- 3
Keď máme mäso uvarené a šťavu skoro vydusenú, prelisujeme strúčik cesnaku a pridáme hríby a trochu vody, v ktorej boli namočené. Premiešame a dusíme ešte 15-20 minút.
- 4
Nakoniec pridáme smotanu, zamiešame a všetko spolu prevaríme 2-3 minútky. Podľa potreby, resp. chuti zahustíme. Ako prílohu kolienka, tarhoňu, alebo knedlík.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu