Bravčové karé na chrene

Autor receptu: snahulak

Tento recept mám od pána Ondreja, múdreho človeka, svetobežníka, svetoznalca a vtipkára. Jedlo odporúčam zaradiť medzi diétami, teda keď jednu človek skončí a má potrebu konečne sa dobre najesť. Zapíjame vychladeným pivkom (napr. čierny Šariš) a uškodiť nemôže ani dobré a tiež vychladené vínko (napr. Sauvignon Rossé)

Postup

  1. Chudé vykostené bravčové karé (môžu byť aj morčacie prsia) zo všetkých strán posolíme, pokoreníme, potrieme horčicou a posypeme majoránkou. Vložíme do drôteného košíka (bývajú pribalené ku kuchtám) abo na dierkovaný rozkladací rošt na zohrievanie knedle. Vložíme do primeraného hrnca, podlejeme vodou a zakryté dusíme (cca 1 hod.) Ak sa voda odparuje - dolievame!
  2. Keď je mäso udusené (preveríme vpichom ihlicou, špáradlom, špajdlou...), vyberieme ho na lopárik a akurátno nakrájame asi na 1 cm hrubé plátky. Do šťavy/vývaru v hrnci nasypeme cerstvo nastrúhaný chren a prevaríme. Pridáme téglik smotany a mlieko, opäť povaríme. Podľa potreby osolíme, opatrne vložíme plátky mäsa. Dbáme, aby zostali všetky ponorené! Ešte raz necháme krátko prevrieť.
  3. Podávame na taniere s nakrájanou knedľou...