Tento recept mám velmi rada,je jednoduchý,rýchly ... a pripravená pochúťka je velmi chutná. Recept neni náročný takže ho vedia pripraviť aj deti ,alebo aj ženy Zobraziť celý popisTento recept mám velmi rada,je jednoduchý,rýchly ... a pripravená pochúťka je velmi chutná. Recept neni náročný takže ho vedia pripraviť aj deti ,alebo aj ženy kt. nemajú rady komplikované recepty a dlhé prípravy ;) dúfam že vám bude chutiť :)
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Mlieko,van.cukor,škor.cukor a vajíčka zmiešame dokopy.
- 2
Do mliečnej masi pridáme hl.múku a kyp.prášok . Dobre premiešame,aby tam nezostali hrčky z múky.
- 3
Do pripraveného cesta potom pridáme všetok nastrúhaného jablka,a dobre spracujeme do seba .
- 4
Ked už máme toto všetko hotové,pripravíme si panvicu ,roztopíme na nej trocha masla,a dáme cca 2 lyžice cesta na rozpálenú panvicu,rozotreme,ako palacinku. rozotreté cesto na panvici prikrijeme,aby nam teplo neodchádzalo z panvice. po cca 30-40 sek. otočime lievanec a pečieme trocha aj z druhej strany(už bez prikrívky).
- 5
Upečený do zlatista sfarbený lievanec dáme na tanier,natrieme s nutelou alebo s lekvárom ,poukladáme ovocie,nastriekáme šlahačku a ozdobíme čokoládou :) dobrú chuť :*
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Palacinky s jablkami som tiež robiievala ale nie s nastrúhanými, len som pokládla kolieska jabĺk na palacinku. Môžu byť výborné s jablkovou príchuťou, sú asi aj jemnulinké od tých jabĺk. Vyzerá to byť veľmi dobré.
dakujem za vysvetlenie :) moja babička to ešte tak mala v knižke ,tak som nezmenila názov a napisala "lievance"
ale tak ospravedlnujem sa,tým ,kt. to vadí :)