Božské lievance

receptka963 - bez fotkyreceptka963, 30. mája 2014

Tento recept mám velmi rada,je jednoduchý,rýchly ... a pripravená pochúťka je velmi chutná. Recept neni náročný takže ho vedia pripraviť aj deti ,alebo aj ženy Zobraziť celý popisTento recept mám velmi rada,je jednoduchý,rýchly ... a pripravená pochúťka je velmi chutná. Recept neni náročný takže ho vedia pripraviť aj deti ,alebo aj ženy kt. nemajú rady komplikované recepty a dlhé prípravy ;) dúfam že vám bude chutiť :)

5-7
porcií
5 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

3 dcl
3 dcl
3 dcl
1 bal.
1 bal.
1 bal.
1 ks
ozdoba:
 čokoláda
 na pečenie




Postup

  1. 1

    Mlieko,van.cukor,škor.cukor a vajíčka zmiešame dokopy.

  2. 2

    Do mliečnej masi pridáme hl.múku a kyp.prášok . Dobre premiešame,aby tam nezostali hrčky z múky.

  3. 3

    Do pripraveného cesta potom pridáme všetok nastrúhaného jablka,a dobre spracujeme do seba .

  4. 4

    Ked už máme toto všetko hotové,pripravíme si panvicu ,roztopíme na nej trocha masla,a dáme cca 2 lyžice cesta na rozpálenú panvicu,rozotreme,ako palacinku. rozotreté cesto na panvici prikrijeme,aby nam teplo neodchádzalo z panvice. po cca 30-40 sek. otočime lievanec a pečieme trocha aj z druhej strany(už bez prikrívky).

  5. 5

    Upečený do zlatista sfarbený lievanec dáme na tanier,natrieme s nutelou alebo s lekvárom ,poukladáme ovocie,nastriekáme šlahačku a ozdobíme čokoládou :) dobrú chuť :*

Diskusia k receptu

hubata
Už sa tu viedli diskusie na tému čo je palacinka, čo je lievanec a čo je dolka. Aj sama píšeš v postupe 4 že rozotrieme "ako palacinku", ale potom znovu prejdeš na označenie "lievanec". Takže toto sú podľa vizáže palacinky (lievanec sa pečie v panvici o štyroch jamkách, dolka sa vykrajuje z hustého kysnutého cesta a potom sa pečie na platni sporáka).
Palacinky s jablkami som tiež robiievala ale nie s nastrúhanými, len som pokládla kolieska jabĺk na palacinku. Môžu byť výborné s jablkovou príchuťou, sú asi aj jemnulinké od tých jabĺk. Vyzerá to byť veľmi dobré.
receptka963
milá "hubata" :)
dakujem za vysvetlenie :) moja babička to ešte tak mala v knižke ,tak som nezmenila názov a napisala "lievance"
ale tak ospravedlnujem sa,tým ,kt. to vadí :)
evanaaa
Lievance sú podobne ako aj palacinky, len vajíčka sa dajú - zvlášť žĺtky a z bielkov sneh a aj štipka PDP, dolky sa dávajú do jamiek v dolkárni, robia sa z redšieho kysnutého cesta a palacinky, tie poznáte. Ja ak robím lievance, dám miesto mlieka alebo jeho časti smotanu na varenie, sú lepšie a s tým snehom aj nadýchanejšie. @receptka963 , zato aj tie tvoje, ak už sa volajú tak, či onak, sú dobré, inovované s tou škoricou, páčia sa mi.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia