Bowle Kováčske kliešte

Autor receptu: danculka

Dovolila som si prezentovať tento recept,z knihy ktorú som vyhrala na vareche,za čo veľmi pekne ďakujem reakcii volá sa ,,Letné a zimné nápoje,,

25 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Nakoľko som homoľu cukru nedostala kúpiť, použila som hnedý trstinový cukor.Akosi mladé predavačky ani nevedeli,čo pýtam,musela som im vysvetliť,že je to cukor pod tlakomformovaný do kužela..
  2. Všetky ingrediencie dáme do hrnca,s tým , že pomaranč narežeme a vytlačíme šťavu do hrnca s vínom a citrón nakrájame na pláty a tiež pridáme a mierne začneme nahrievať.Do hrnca nedáme cukor a rum,ten keďže sa bude na ňom flambovať cukor si pripravíme na sítko,nad víno a polejeme rumom a zapálime viď.obrázok.Keby bola homola tak ju držíme kováčskymi kliešťami,až kým cukor neskaramelizuje anepokvapká do hrnca s vínom..
  3. cukor karamelizuje a kvapká do vína..
  4. Keď je rum taký slaboch, musím doň zamiešať lieh ,aby naďlej horel...
  5. Znovu som poliala so zvyškom rumu a liehu,je to vôňa pre bohov...
  6. Môžeme ,ešte horúce servírovať.Dobrú chuť..