Bonbóny z cukrového cesta s marcipánom
Autor receptu: droetker
Komerčný recept
24 porcií |
30 minút príprava |
13 minút na 170-190 °C |
Postup- Na prípravu cesta vyšľaháme maslo, cukor a vanilkový cukor elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni do peny. Pridáme rumovú arómu, mlieko, múku zmiešanú s kakaom a ručne vymiešame dohladka.
- Na prípravu náplne vytvoríme z marcipánu asi 24 guľôčok. Z cesta vyvaľkáme plát asi 3 mm a nakrájame na štvorce podľa veľkosti marcipánových guľôčok. Každú guľôčku obalíme cestom, položíme na plech vyložený papierom na pečenie, vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
<br /><br />
Elektrická rúra: 190 °C<br />
Teplovzdušná rúra: 170 °C <br />
Plynová rúra: stupeň 3<br /><br />
Doba pečenia: asi 13 minút
- Guľôčky necháme vychladnúť.
- Na ozdobenie rozohrejeme tmavú polevu podľa návodu na obale, guľôčky polejeme a posypeme dúhovými guľôčkami.
|