Bonbóny z cukrového cesta s marcipánom

Autor receptu: droetker

Komerčný recept

24
porcií
30 minút
príprava
13 minút
na 170-190 °C

Suroviny

Postup

  1. Na prípravu cesta vyšľaháme maslo, cukor a vanilkový cukor elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni do peny. Pridáme rumovú arómu, mlieko, múku zmiešanú s kakaom a ručne vymiešame dohladka.
  2. Na prípravu náplne vytvoríme z marcipánu asi 24 guľôčok. Z cesta vyvaľkáme plát asi 3 mm a nakrájame na štvorce podľa veľkosti marcipánových guľôčok. Každú guľôčku obalíme cestom, položíme na plech vyložený papierom na pečenie, vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

    Elektrická rúra: 190 °C
    Teplovzdušná rúra: 170 °C
    Plynová rúra: stupeň 3

    Doba pečenia: asi 13 minút
  3. Guľôčky necháme vychladnúť.
  4. Na ozdobenie rozohrejeme tmavú polevu podľa návodu na obale, guľôčky polejeme a posypeme dúhovými guľôčkami.