Bleskový koláč z kompótu

piczur - fotkapiczur, 25. novembra 2012
Bleskový koláč z kompótu
Foto: piczur

Nemáš doma vajcia a si mlsný, tak si na správnom mieste. Kým sa zohreje rúra = zamiešaný koláč.

30 - 35 minút
na 180° °C

Suroviny

820 g konzerva
300 g
150 - 200 g
1 dl
1 PL
1 sáčok
1 hrsť
 na posypanie

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Zapnem si rúru na 180°C aby sa zohrievala.

  2. 2

    Do misy vylejem broskyňový kompót so šťavou (môže sa použiť aj iný kompót, mne sa osvedčil tento broskyňový). Broskyne rozkrojím na menšie kúsky, pridám múku, cukor, kakao, olej, PDP a nasekané orechy. Premiešam a vylejem na vymastený a múkou vysypaný plech.

  3. 3

    Rúra sa zohriala a môžem piecť na 180°c cca 30 min, ihlicou skontrolujem či je už upečené. Po vypnutí rúry nechám koláč ešte takých 5 minút v rúre. Potom vyberiem posypem cukrom a netrpezlivo čakám kým chladne. Zatiaľ si uvarím kávičku. Potom už len vyložiť nohy, baštiť koláčik a zapíjať kávičkou. Peknú pohodu a dobrú chuť.

Diskusia k receptu

11 komentárov k receptu
poznám, odporúčam, výborný je aj z kompótovaných marhúľ, najmä z rozvarených lebo ich netreba krájať na kúsky :-)
kolačik je vyborny,vyskušany,naozaj je to rychlovka dakujem za receptik ja som tam dala domace broskyne aj zo supou nakrajane

Pridaj komentár k receptu: