Foto: polovnicka
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Vajíčka vymiešame s cukrom, pridáme olej, múku zmiešanú s práškom do pečiva, postrúhané jablká, škoricu a hrozienka. Všetko zmiešame. Cesto vylejeme na vymazaný a vysypaný plech a pečieme v predhriatej rúre (na 200 °C) 25 - 30 minút. Vychladnutý koláč pocukrujeme a nakrájame.Veľkosť môjho plechu je 40x25
- 2
Na tejto fotke je robený z dvojitej dávky.. :))
- 3
Poznámky : Základné cesto si môžete prispôsobiť podľa vlastnej chuti a robiť ho vo viacerých obmenách: napr. pridať za hrsť nasekaných orieškov, nasekanú čokoládu, lyžicu kakaa či rôzne kondenzované ovocie. Koláč môžete po upečení miesto klasického pocukrovania, natrieť džemom a poliať čokoládovou polevou. Cesto je rozpočítané na menší plech, preto ak chcete použiť veľký plech, množstvo ingrediencií zdvojnásobte (okrem prášku do pečiva – stačí jedno balenie, vajíčka postačia 3). Tento koláč je veľmi rýchly a nenáročný na prípravu, za 10 – 15 minút ho máte vyliaty na plechu a už sa len pečie.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu