Foto: bosorkatt
obľúbené suché pečivko s orechami
60
porcií
porcií
10 minút
príprava
príprava
10-15 minút
na 150 °C
na 150 °C
Postup
-
1
Bielky s cukrom vyšľaháme, pridáme múku a nakoniec zľahka vmiešame lieskovce alebo vlašské orechy. Vylejeme do formy na srnčí chrbát vystlanej papierom na pečenie. upečieme do ružova, vychladnuté zabalíme do utierky a odložíme do špajze do druhého dňa.
-
2
Na druhý deň rozrežeme po dĺžke.
-
3
Potom každý diel pokrájame na asi 0,3 mm hrubé trojuholníky.
-
4
Pokrájané uložíme na suchý plech a sušíme na 150 stupňov.
Co znamena presne “ususit” v rure? Dam 150 stupnov- na plech a mozem dat horny/dolny ohrev a zopar minut to tam nechat?
Ak môžem, odpoviem za autorku receptu, ja sušim na ventilátore, áno, sušíte ich, kým nie sú tvrdé ako sucháre, ja dám naraz aj tri plechy, lebo robím z 10 bielkov, a dávam pozor, aby nezhoreli, ktoré už sú, vyberiem, plechy poprehadzujem podľa potreby. Dúfam, že som pomohla. Ja som ich akurát dopiekla vo forme, brat robil vaječný likér, tak mi poslal bielka, zajtra budem sušiť.