Bielkové sušienky

bosorkatt - fotkabosorkatt, 3. decembra 2012
Bielkové sušienky
Foto: bosorkatt

obľúbené suché pečivko s orechami

60
porcií
10 minút
príprava
10-15 minút
na 150 °C

Suroviny

4 ks
100 g
100 g
100 g (alebo orechy)




Postup

  1. 1

    Bielky s cukrom vyšľaháme, pridáme múku a nakoniec zľahka vmiešame lieskovce alebo vlašské orechy. Vylejeme do formy na srnčí chrbát vystlanej papierom na pečenie. upečieme do ružova, vychladnuté zabalíme do utierky a odložíme do špajze do druhého dňa.

    Bielkové sušienky - obrázok 1
  2. 2

    Na druhý deň rozrežeme po dĺžke.

    Bielkové sušienky - obrázok 2
  3. 3

    Potom každý diel pokrájame na asi 0,3 mm hrubé trojuholníky.

    Bielkové sušienky - obrázok 3
  4. 4

    Pokrájané uložíme na suchý plech a sušíme na 150 stupňov.

    Bielkové sušienky - obrázok 4

Diskusia k receptu

misel20
robievame kazdé vianoce my to voláme mandlové sucháre :)
hahaias
nápodobne ako @misel20 , trošku iná gramáž surovín a orechy použijem hocijaké - mandle, vlašské, lieskovce ....
afataga
toto je presne pre mna, take suchariky mam najradsej
tatranka
Pri každom väčšom pečení sa mi zostanú nejaké bielka a tiež volím tieto sladké sucháriky.Ak ich je veľa uložím ich do krabičky a veru pri TV majú aj neskôr odbyt.Mám ich aj tu na Vareche.Ponúkam tiež svoj recept,hoci je to vlastne skoro to isté.Posledne som ich piekla na Veľkú noc,takže obrázok je z tohto obdobia.

zajko
presne take mandlove suchariky robievam aj ja ja ich krajam na stroji na chleba potom su tenučke a jednake robim ich vždy na vianoce
monnikka
toto je super, ešte som také nerobila, ale už som ich na návšteve ochutnala
martamm
Aj ja robievam podobné, uložím si Tvoj recept....
bytkrasna
Ahojte, ak sa chcete zapojiť do súťaže o naj recept, môžete aj na stránke bytkrasna.sk - stačí poslať recept a fotku na info@bytkrasna.sk
machlastka
mnami mnam ,tento rok podla tohto receptu na mojom vianocnom stole ,dakujem .....len som pouzila mandle namiesto orieskov ... :)
ariel
velmi oblubeny vianocny recept, len toto je take homeopaticke mnozstvo ,my ho robime z vecsej davky a natenko, vylucne s orechami , tie sa jedine kvalitne krajaju , ak si ale date namahu a poctivo to nakrajate na co najtensie platky, povedzme na 80 kusov, zazijete pridany elfsky bonus.
viedka
Dobry den, prosim o radu :)
Co znamena presne “ususit” v rure? Dam 150 stupnov- na plech a mozem dat horny/dolny ohrev a zopar minut to tam nechat?
danda3
@viedka (21.12.2023 12:45)

Ak môžem, odpoviem za autorku receptu, ja sušim na ventilátore, áno, sušíte ich, kým nie sú tvrdé ako sucháre, ja dám naraz aj tri plechy, lebo robím z 10 bielkov, a dávam pozor, aby nezhoreli, ktoré už sú, vyberiem, plechy poprehadzujem podľa potreby. Dúfam, že som pomohla. Ja som ich akurát dopiekla vo forme, brat robil vaječný likér, tak mi poslal bielka, zajtra budem sušiť.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia