Foto: ancicka
Výborné, chutnučké, jemné rezy.
32
porcií
porcií
60 minút
príprava
príprava
10-12 minút
na 180-200 °C
na 180-200 °C
Postup
-
1
V miske si vypracujeme cesto z uvedených surovin,
-
2
na jemne pomúčenej doske ho vyhnetieme na hladko a rozdelíme ho na 4 rovnaké častí.
-
3
Potom každé vyvaľkáme vo veľkosti plechu a na pomastenom plechu ish upečieme. Každé cesto popicháme vidličkou pred pečením.
-
4
Plnku si pripravíme tak, že si uvaríme z mlieka,múky a vanilkového cukru kašu a za občasného miešania ju necháme vychladnúť.
-
5
Maslo vyšľaháme s vychladnutou kašou, vyšľaháme
-
6
a rovnakým dielom rozdelíme na 3 častí na upečné cesta. Rovnomerne rozotrieme plnku a cesta uložíme na seba.
-
7
Vrchné cesto iba pocukrujeme pr. cukrom. Necháme postať, cca aspoň 12 hodin a pokrájame.
-
8
Dobrú chuť!
tebe, @ancicka , dávam 5*, rezy vyzerajú úplne dokonale:-)
.
Denyany ,cesto je pružné a dá sa rozvaľkať ľahko.ja si potriem plech a čiastočne rozvaľkané cesto položím na plech a dovaľkam.
mohla by si,ale chuť zmení.Salajka cesto robí jemné a chutné.radšej si kúp salajku ,je v každých potravinách.Salajka sa väčšinou iba do hnetených ciest a do perníkov.
( o tom ako celou kuchynou vladla amoniakova vona ani nehovorim.. :-) )
Dakujem za recept.
s