Biele rezy fotorecept

ancicka - fotkaancicka, 3. mája 2016
Biele rezy (fotorecept)
Foto: ancicka

Výborné, chutnučké, jemné rezy.

32
porcií
60 minút
príprava
10-12 minút
na 180-200 °C

Suroviny

500 g
100 g
20 g (amónium)
100 g
2 ks
200 ml
Plnka:
1/2 l
1 ks
4 PL kopcovité
250 g
200 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    V miske si vypracujeme cesto z uvedených surovin,

    Biele rezy (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    na jemne pomúčenej doske ho vyhnetieme na hladko a rozdelíme ho na 4 rovnaké častí.

    Biele rezy (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Potom každé vyvaľkáme vo veľkosti plechu a na pomastenom plechu ish upečieme. Každé cesto popicháme vidličkou pred pečením.

    Biele rezy (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Plnku si pripravíme tak, že si uvaríme z mlieka,múky a vanilkového cukru kašu a za občasného miešania ju necháme vychladnúť.

    Biele rezy (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Maslo vyšľaháme s vychladnutou kašou, vyšľaháme

    Biele rezy (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    a rovnakým dielom rozdelíme na 3 častí na upečné cesta. Rovnomerne rozotrieme plnku a cesta uložíme na seba.

    Biele rezy (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Vrchné cesto iba pocukrujeme pr. cukrom. Necháme postať, cca aspoň 12 hodin a pokrájame.

    Biele rezy (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Dobrú chuť!

    Biele rezy (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

26 komentárov k receptu
My sme ich doma volali salajkové rezy a krémom sa potieralo aj vrchné cesto a vrch sa posypal kokosovou múčkou - boli vynikajúce - dávam 5*.
Priznám sa, so salajkou som ešte nepiekla, aj keď som si ju už dávno kúpila a že upečiem dajaký zákusok..páčia sa mi tieto biele rezy a plnku mám odskúšanú.. 5*
pozdravujem a dakujem za komentíky.
Denyany ,cesto je pružné a dá sa rozvaľkať ľahko.ja si potriem plech a čiastočne rozvaľkané cesto položím na plech a dovaľkam.
@Ancicka přidávám se k obdivovatelům vyvalování! Receptík je úžasný a rezy vypadají prudce jedle. Jsi šikulka, všechno rovné, jako když střelí! Kdo umí, ten umí a tomu čest!
V sobotu idem na malú rodinnú oslavu určite spravím tento zákusok dávam 5 hviezdičiek veľmi sa páči ukladám aby som ho skoro našla ...
@Kucharka (4.5.2016 18:38)

mohla by si,ale chuť zmení.Salajka cesto robí jemné a chutné.radšej si kúp salajku ,je v každých potravinách.Salajka sa väčšinou iba do hnetených ciest a do perníkov.
Dlho som mala na plane tieto rezy a tento vikend sa na ne konecne dostalo. Chcela som robit z polovicnej davky.... nepodarilo sa mi ale cesto vyvalkat na dva tenucke platy, tak som upiekla iba jeden plat a preto je trochu hrubsi a zda sa viac suchy.
( o tom ako celou kuchynou vladla amoniakova vona ani nehovorim.. :-) )

Dakujem za recept.



Pridaj komentár k receptu: