Biele rezy (fotorecept)

Autor receptu: ancicka

Výborné, chutnučké, jemné rezy.

32
porcií
60 minút
príprava
10-12 minút
na 180-200 °C

Postup

  1. V miske si vypracujeme cesto z uvedených surovin,
  2. na jemne pomúčenej doske ho vyhnetieme na hladko a rozdelíme ho na 4 rovnaké častí.
  3. Potom každé vyvaľkáme vo veľkosti plechu a na pomastenom plechu ish upečieme. Každé cesto popicháme vidličkou pred pečením.
  4. Plnku si pripravíme tak, že si uvaríme z mlieka,múky a vanilkového cukru kašu a za občasného miešania ju necháme vychladnúť.
  5. Maslo vyšľaháme s vychladnutou kašou, vyšľaháme
  6. a rovnakým dielom rozdelíme na 3 častí na upečné cesta. Rovnomerne rozotrieme plnku a cesta uložíme na seba.
  7. Vrchné cesto iba pocukrujeme pr. cukrom. Necháme postať, cca aspoň 12 hodin a pokrájame.
  8. Dobrú chuť!