Bezlepkový tvarohový koláč

Bezlepkový tvarohový nákyp s marhuľovou omáčkou

Autor receptu: potravinarskavyrobaliana

45 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Oddelíme bielky od žĺtkov a z bielkov a štipky soli vyšľaháme tuhý sneh. V druhej miske vyšľaháme zmäknuté maslo, žĺtky, práškový a vanilínový cukor do peny. Pridáme tvaroh, mlieko a prešľaháme. Neskôr pridáme Universal mix a nakoniec jemne vmiešame tuhý sneh. Misu vymastíme maslom a rozotrieme pripravené cesto. Pečieme pri 180 °C 45 minút.
  2. Marhuľový kompót aj so šťavou zmiešame s vanilínovým cukrom a prevaríme. Potom premixujeme ponorným mixérom. V mlieku rozmiešame Zlatý krém a pridáme k rozmixovanému kompótu a povaríme, kým marhuľová omáčka nezhustne.
  3. Upečený tvarohový nákyp nakrájame a prelejeme marhuľovou omáčkou.