Tvarohový koláč
Tvarohový koláč

Bezlepkový strúhaný tvarohový koláč s ovocím videorecept

potravinarskavyrobaliana - fotkaPotravinárska výroba Liana, 24. mája 2021. Komerčný recept.

Videopostup

Suroviny

Cesto:
400 g
3 PL
150 g
1 bal.
1 ks
250 g zmäknuté
Plnka:
500 g
500 g
4 ks
3 ks
200 g
1 bal.
2 PL
2 KL
Okrem toho:
 (na vymastenie formy)
podľa chuti

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Cesto: Suché suroviny na cesto zmiešame, pridáme mokré suroviny a ručne vypracujeme cesto. Cesto rozdelíme na dve časti, väčšiu 2/3 a menšiu 1/3, zabalíme do fólie a odložíme do mrazničky.

  2. 2

    Plnka: Bielky vyšľaháme na tuhý sneh. V druhej mise zmiešame tvarohy a postupne primiešame žĺtky, cukor, citrónovú polevu a zlatý krém. Zľahka vmiešame pripravený sneh.

  3. 3

    Väčšiu časť cesta nastrúhame na dno vymasteného plechu, pomocou lyžice uhladíme povrch a rozotrieme časť tvarohovej plnky. Pridáme ovocie podľa chuti, v našom prípade to boli jahody. Kto chce môže ovocie vynechať. Nanesieme zvyšnú plnku a na vrch nastrúhame druhú časť cesta.

  4. 4

    Pečieme na 180 °C 30 minút. Koláč necháme úplne vychladnúť.

Diskusia k receptu