Linecké pečivo
Linecké pečivo

Bezlepkové makové linecké kolieska

potravinarskavyrobaliana - fotkaPotravinárska výroba Liana, 15. novembra 2019. Komerčný recept.
45
porcií
45 minút
príprava
10 - 15 minút
na 180 - 190 °C

Suroviny

Cesto:
320 g
120 g mletý
120 g
1 bal.
180 g zmäknutý
2 ks
Plnka:
Na posypanie:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Z uvedených surovín pripravíme cesto. Odložíme ho do chladničky na cca 60 minút.

  2. 2

    Odležané cesto vyvaľkáme po častiach, pretože je dosť krehké. Rozvaľkáme na hrúbku 0,5 cm (podsýpame múkou).

  3. 3

    Vykrajujeme rôzne tvary, napr. kvety, kolieska...

  4. 4

    Pečieme na plechu vystlanom papierom na pečenie pri 180 - 190 °C asi 10 - 15 minút.

  5. 5

    Vychladnuté kolieska naplníme džemom alebo orieškovo-čokoládovým krémom, spojíme dve kolieska a posypeme cukrom.

  6. 6

    Klasickú verziu s pšeničnou múkou pripravíme zámenou Universal mix za 320 g polohrubej múky.

Diskusia k receptu

0 komentárov k receptu

Pridaj komentár k receptu: