Bezlepkové makové linecké kolieska
45
porcií
porcií
45 minút
príprava
príprava
10 - 15 minút
na 180 - 190 °C
na 180 - 190 °C
Suroviny
Cesto: | |
320 g |
|
120 g mletý |
|
120 g |
|
1 bal. |
|
180 g zmäknutý |
|
2 ks |
|
Plnka: | |
|
|
|
|
Na posypanie: | |
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Z uvedených surovín pripravíme cesto. Odložíme ho do chladničky na cca 60 minút.
- 2
Odležané cesto vyvaľkáme po častiach, pretože je dosť krehké. Rozvaľkáme na hrúbku 0,5 cm (podsýpame múkou).
- 3
Vykrajujeme rôzne tvary, napr. kvety, kolieska...
- 4
Pečieme na plechu vystlanom papierom na pečenie pri 180 - 190 °C asi 10 - 15 minút.
- 5
Vychladnuté kolieska naplníme džemom alebo orieškovo-čokoládovým krémom, spojíme dve kolieska a posypeme cukrom.
- 6
Klasickú verziu s pšeničnou múkou pripravíme zámenou Universal mix za 320 g polohrubej múky.
Tiež linecké pečivo:
Ďalšie recepty:
- 2
Diskusia k receptu