Bezlepkové cupcaky lienky

Autor receptu: herarecepty

Komerčný recept

Suroviny

Postup

  1. Vajcia zmiešajte so sirupom z cukrovej repy. Pridajte rozpustený rastlinný tuk maslový a ryžové mlieko. Obe múky zmiešajte a primiešajte do nich prášok do pečiva. Zmiešajte sypkú a tekutú zložku dohromady, čím vytvoríte cesto. Primiešajte nadrobno pokrájané jahody.<br /><br /> Cesto naplňte do papierových košíčkov na cupcaky. Môžete zvoliť i menšiu ako bežnú veľkosť a pripraviť tak milé chuťovky.<br /><br /> Pečte pri teplote 180 °C približne 20 – 25 minút.<br /><br /> Upečené základy nechajte vychladnúť. <br /><br /> Krém si pripravíte rozmixovaním avokáda a pridaním tvarohu. Podľa chuti oslaďte medom. Vďaka avokádu krém získa jemne zelenú farbu a bude vyzerať ako tráva. Na vychladené základy cupcakov naneste krém vidličkou alebo lyžičkou.
  2. Umyté jahody rozrežte na polovice. Pripravte si rozpustenú čokoládu. Do tej namočte špičku jahody (hlava lienky).
  3. Do rozpustenej čokolády namáčajte špajľu a dotvorte lienke bodky. Ako oči použite buď bielu čokoládu, alebo jedlé perličky na zdobenie dezertov.
  4. Lienku posaďte do tvarohovo-avokádovej trávy.