Bezlepkové cupcaky lienky
Autor receptu: herarecepty
Komerčný recept
Postup
- Vajcia zmiešajte so sirupom z cukrovej repy. Pridajte rozpustený rastlinný tuk maslový a ryžové mlieko. Obe múky zmiešajte a primiešajte do nich prášok do pečiva. Zmiešajte sypkú a tekutú zložku dohromady, čím vytvoríte cesto. Primiešajte nadrobno pokrájané jahody.<br /><br />
Cesto naplňte do papierových košíčkov na cupcaky. Môžete zvoliť i menšiu ako bežnú veľkosť a pripraviť tak milé chuťovky.<br /><br />
Pečte pri teplote 180 °C približne 20 – 25 minút.<br /><br />
Upečené základy nechajte vychladnúť. <br /><br />
Krém si pripravíte rozmixovaním avokáda a pridaním tvarohu. Podľa chuti oslaďte medom. Vďaka avokádu krém získa jemne zelenú farbu a bude vyzerať ako tráva. Na vychladené základy cupcakov naneste krém vidličkou alebo lyžičkou.
- Umyté jahody rozrežte na polovice. Pripravte si rozpustenú čokoládu. Do tej namočte špičku jahody (hlava lienky).
- Do rozpustenej čokolády namáčajte špajľu a dotvorte lienke bodky. Ako oči použite buď bielu čokoládu, alebo jedlé perličky na zdobenie dezertov.
- Lienku posaďte do tvarohovo-avokádovej trávy.