Bazový sirup

silvia98 - bez fotkysilvia98, 29. mája 2016

Domáci, zatiaľ najchutnejší aký sme skúsili.

10 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

30 kvetov
2 l
2 kg
40 g
3 ks v bio kavlite

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Posleme manzela na bazu.

  2. 2

    Zatial prevarime vodu v ktorej rozpustime cukor a kyselinu citronovu.

  3. 3

    Do väcsej nadoby dame bazu, nastruhame umytu citronovu koru, ostatny citron nakrajame, zalejeme vychladenou zarobenou vodou.

  4. 4

    Prikryjeme bavlnenou plienkou a nechame odstat 24 hodin.

  5. 5

    Precedime cez plienku do hrnca kde sirup privedieme k varu. Horuci ho nalievame do fliaš, uzavrieme, vlozime uzaverom dole do deky. Nechame vychladnut v deke!! Takto pripraveny sirup mi vydrzal kym sme ho nevypili.

Diskusia k receptu

5 komentárov k receptu
Tiež ho takto robievam roky rokúce, tento rok som skúsila malú zmenu, keď som oberala ráno bazu, začínal kvitnúť agát. Kvety boli krásne vyumývané od dažďa, tak som nejakých 10 odtrhla a pridala k baze. Vôňa to bola ohromná, a sirup je tiež vynikajúci.
Poznám, roky som nerobila, u nás sa nepije nič sladké. Recept pre istotu odložím, nemusím hľadať ten svoj, tu ho v KK mám po ruke.

Pridaj komentár k receptu: