Bazové želé (fotorecept)

Autor receptu: sev111

Kvety bazy Zbierajú sa celé súkvetia a pri sušení ich rozkladáme stopkami nahor na papier alebo triesky, sušíme rýchlo. Po usušení kvietky zbavíme stopiek a uskladníme do vzduchotesnej nádoby. Droga z kvetov obsahuje množstvo užitočných a zdraviu prospešných látok ako glykozidy, silicu, flavonoidy (pomáhajú krvnému obehu, chránia cievy, liečia zápaly) alebo triesloviny (tiež taníny, chránia pokožku pred infekciami, pomáhajú pri zápaloch) atď. Jemné bledé kvietky bazy dodávajú čaju krásnu kveti

Suroviny

Postup

  1. želé 1l jablkového džúsu( osvedčený je aj ananás či hruška) 20kvetov bazy, nehať 24 h stát v chladničke potom pridať želírovací cukor 2:1 a šťavu z 1 citróna a od bodu varu variť 4-5 min a dať do pohárov a obrátiť hore dnom želám dobrú chuť je to famózna mňamka
  2. želé 1l jablkového džúsu( osvedčený je aj ananás či hruška) 20kvetov bazy, nehať 24 h stát v chladničke potom pridať želírovací cukor 2:1 a šťavu z 1 citróna a od bodu varu variť 4-5 min a dať do pohárov a obrátiť hore dnom želám dobrú chuť je to famózna mňamka
  3. želé 1l jablkového džúsu( osvedčený je aj ananás či hruška) 20kvetov bazy, nehať 24 h stát v chladničke potom pridať želírovací cukor 2:1 a šťavu z 1 citróna a od bodu varu variť 4-5 min a dať do pohárov a obrátiť hore dnom želám dobrú chuť je to famózna mňamka
  4. želé 1l jablkového džúsu( osvedčený je aj ananás či hruška) 20kvetov bazy, nehať 24 h stát v chladničke potom pridať želírovací cukor 2:1 a šťavu z 1 citróna a od bodu varu variť 4-5 min a dať do pohárov a obrátiť hore dnom želám dobrú chuť je to famózna mňamka