Basmati ryžový puding s malinami a kávou

Autor receptu: redakcia

Recept na netradičný slávnostný dezert pre vás pripravil Richard Danis, šéfkuchár reštaurácie UFO watch.taste.groove. na Novom moste v Bratislave.

10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Ryžu Basmati varíme v šľahačke, kým nezmäkne. Keď je ryža mäkká, pridáme cukor a vanilku. Vanilkový struk vyberieme, v mixéri zmes rozmixujeme na sladkú kašu a necháme vychladnúť, potom odložíme do chladničky.
  2. Do guľatej formičky na tanieri dáme trochu pudingu, prikryjeme krekerom, na to poukladáme maliny a zalejeme malinovým pyré. Položíme ďalší kreker a zakryjeme ho ďalšou vrstvou ryžového pudingu.
  3. Povrch dezertu posypeme kávou, ozdobíme malinami a mätou.