Banánovo-vanilková zmrzlina

Autor receptu: elixir

Výraznej banánovej chuti. :)

320 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Do vysokej úzkej nádoby dáme na prášok pomletý cukor muscovado, jogurt, kaviár z jedného vanilkového struku a pomletý struk (nie je nutnosťou). Banány pokrájame na kolieska, takisto pridáme k jogurtu a všetko zľahka premiešame. Nástavcom na prípravu pyré všetko zmixujeme na hladkú zmes.
  2. Do druhej vysokej úzkej nádoby dáme šľahačku a vyšľaháme ju za použitia metličkových nástavcov do tuha.
  3. Do širšej nádoby vhodnej na mrazenie vylejeme jogurtovú zmes aj šľahačku, metličkami prešľaháme, aby sa rovnomerne spojili a dáme do mrazničky na 5 hodín. (Tí, ktorí majú zmrzlinovač, budú pokračovať podľa návodu k nemu.)
  4. Zo začiatku zmrzlinu z mrazničky vyberáme každých 15 minút a premixujeme metličkami, aby sa nevytvárali kryštáliky. Po 3 hodinách stačí premixovať každú pol hodinu.
  5. Predstavu, ako takúto zmrzlinu pripraviť, som získala vďaka receptu od @ywett http://varecha.pravda.sk/recepty/cokoladova-zmrzlina-/43670-recept.html a ďalšiemu linku, ktorý tam pridala: http://www.ireceptar.cz/vareni-a-recepty/dorty-kolace-cukrovi/nejlepsi-domaci-zmrzlina-recepty-a-proc-si-poridit-zmrzlinovac/