Postup
-
1
Vajcia 5 ks Cukor kryštál 400 g Slnečnicový olej 125 ml Múka polohrubá 200 g Kypriaci prášok do pečiva 1 balíček Kakao 3 lyžica polievková vrchovatá Mlieko 375 ml Maslo 250 g Žĺtok 1 ks Rum 4 lyžica polievková rovná Banán 7 ks Čokoláda na varenie 1 ks
- 2
Postup prípravy: Rúru si predhrejeme na 180 stupňov. Oddelíme si vaječné bielky od žĺtkov. Žĺtky vymiešame do peny s 200 g cukru, olejom a 125 ml mlieka. Múku, kakao a kypriaci prášok zmiešame spolu a vmiešame do hmoty z vajec, cukru a oleja. Vaječné bielky vyšľaháme do tuha a zamiešame do cesta. Masu vylejeme na papierom na pečenie vystlaný plech a pečieme cca 40 minút. Po dopečení necháme vychladnúť.
- 3
Zlatý klas pripravíme podľa návodu s mliekom a necháme vychladnúť. Maslom vymiešame s 200 g cukru, 2 vaječným žĺtkom a rumom do penista. Vychladený zlatý klas postupne vmiešame do masy a elektrickým šľahačom vymiešame.
- 4
Banány si nakrájame na kolieska a nahusto naukladáme vedľa seba na koláč, ktorý predtým môžeme potreiť tenučkou vsrtvou lekváru/džemu. Krém natreime na poukladné kolieska banánov a dohladka uhladíme. Navrch dáme čokoládovú polevu pripravenú z 1 čokolády na varanie, do ktorej pridáme 40 g stuženého tuku, kvapku oleja pre lesk a varíme nad parou, kým sa nerozpustí. Po stuhnutí čokoládovej polevy môžeme koláč podávať.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu