Foto: zirafninka1
Postup
-
1
Banány nakrájame na kolieska, zabalíme a dáme na hodinu do mrazničky. Ak by niekto robil túto zmrzlinu v zmrzlinovači, banány netreba vopred mraziť.
-
2
Mrazené banány a arašidové maslo dáme do mixéra. Pre uľahčenie mixovania zmrazeného ovocia môžeme pridať pár lyžíc mlieka mlieka.
-
3
Banány a arašidové maslo rozmixujeme na hladký krém - zmrzlinu.
-
4
Polovicu zmrzliny rozdelíme do nanukových formičiek.
-
5
Do druhej polovice pridáme kakao a podľa potreby cukor, med alebo iné sladidlo.
-
6
Nanukové formy doplníme zmrzlinou s kakaom.
-
7
Nanuky mrazíme cca 4 hodiny. Výborne chutia poliate čokoládovou polevou.
-
8
Mraziť môžeme aj nerozmixované banány napichnuté na paličku
-
9
a po zmrazení ich tiež namáčame do čokoládovej polevy. Sú výborne.
ukladám si