Banánovo - arašidové nanuky (fotorecept)

Autor receptu: zirafninka1

Postup

  1. Banány nakrájame na kolieska, zabalíme a dáme na hodinu do mrazničky. Ak by niekto robil túto zmrzlinu v zmrzlinovači, banány netreba vopred mraziť.
  2. Mrazené banány a arašidové maslo dáme do mixéra. Pre uľahčenie mixovania zmrazeného ovocia môžeme pridať pár lyžíc mlieka mlieka.
  3. Banány a arašidové maslo rozmixujeme na hladký krém - zmrzlinu.
  4. Polovicu zmrzliny rozdelíme do nanukových formičiek.
  5. Do druhej polovice pridáme kakao a podľa potreby cukor, med alebo iné sladidlo.
  6. Nanukové formy doplníme zmrzlinou s kakaom.
  7. Nanuky mrazíme cca 4 hodiny. Výborne chutia poliate čokoládovou polevou.
  8. Mraziť môžeme aj nerozmixované banány napichnuté na paličku
  9. a po zmrazení ich tiež namáčame do čokoládovej polevy. Sú výborne.