Banánovo - arašidové nanuky (fotorecept)
Autor receptu: zirafninka1
Postup
- Banány nakrájame na kolieska, zabalíme a dáme na hodinu do mrazničky. Ak by niekto robil túto zmrzlinu v zmrzlinovači, banány netreba vopred mraziť.
- Mrazené banány a arašidové maslo dáme do mixéra. Pre uľahčenie mixovania zmrazeného ovocia môžeme pridať pár lyžíc mlieka mlieka.
- Banány a arašidové maslo rozmixujeme na hladký krém - zmrzlinu.
- Polovicu zmrzliny rozdelíme do nanukových formičiek.
- Do druhej polovice pridáme kakao a podľa potreby cukor, med alebo iné sladidlo.
- Nanukové formy doplníme zmrzlinou s kakaom.
- Nanuky mrazíme cca 4 hodiny. Výborne chutia poliate čokoládovou polevou.
- Mraziť môžeme aj nerozmixované banány napichnuté na paličku
- a po zmrazení ich tiež namáčame do čokoládovej polevy. Sú výborne.