Banánová bábovka
Banánová bábovka

Banánová bábovka z mandľovej múky

Stanislava Matejová a Barbora Babiaková
z Pekárne Harmónia v Modre, 4. mája 2017
Banánová bábovka z mandľovej múky
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
15 minút
príprava
40 minút
na 175 °C

Suroviny

200 g
80 g
2 ks
5 ks
150 g
1 PL
2 PL
1 ČL
2 ČL
1 hrsť
1 hrsť




Postup

  1. 1

    Hrozienka dáme napučať do rumu alebo vody. Tofu rozmixujeme s džúsom. Celé vajcia vymiešame s cukrom do peny. Počas šľahania pridáme postupne kokosový olej, roztlačené banány a vanilku.

  2. 2

    Nakoniec primiešame mandľovú múku zmiešanú s práškom do pečiva. Do hotového cesta primiešame napučané hrozienka, vlašské orechy a vymiešané tofu. Cesto vylejeme do vymastenej formy a pečieme pri teplote 175 °C 40 minút.

Diskusia k receptu

evanaaa
Až na to tofu sa mi recept na bábovku páči, hádam sa dá vynechať, a ak, čím ho možno nahradiť ak treba?
zivestriebro
Práve to tofu je úžasné pre ľudí, čo nemôžu laktózu. A mandľová múka pre bezlepkových... výborný tip. Kto nechce, upečie klasické, no nie ?!
mitzy
@Evanaaa (4.5.2017 20:50)

Môžeš použiť tvaroh :) Tofu sa veľmi často používa ako náhrada za tvaroh vo vegan.kuchyni práve vďaka typickej trpkejšej chuti tofu a nahrádza napr i bryndzu. Ak ho nemáš rada, odporúčam ti dať tam jemný tvaroh bez hrudiek a zjavne to potom nezmení veľmi konzistenciu cesta pôvodnej receptúry.
evanaaa
Ja len preto, že ľudia, ktorí majú problémy so štítnou žľazou by sa mali vyhýbať výrobkom zo sóje, ale vďaka za radu aj @Mitzy , a jasné, že každý recept sa dá upraviť a prispôsobiť.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia