Banánová bábovka z mandľovej múky
Stanislava Matejová a Barbora Babiaková
z Pekárne Harmónia v Modre, 4. mája 2017
z Pekárne Harmónia v Modre, 4. mája 2017
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
porcie
15 minút
príprava
príprava
40 minút
na 175 °C
na 175 °C
Postup
-
1
Hrozienka dáme napučať do rumu alebo vody. Tofu rozmixujeme s džúsom. Celé vajcia vymiešame s cukrom do peny. Počas šľahania pridáme postupne kokosový olej, roztlačené banány a vanilku.
- 2
Nakoniec primiešame mandľovú múku zmiešanú s práškom do pečiva. Do hotového cesta primiešame napučané hrozienka, vlašské orechy a vymiešané tofu. Cesto vylejeme do vymastenej formy a pečieme pri teplote 175 °C 40 minút.
Tiež banánová bábovka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Tofu samozrejme môžete vynechať, ale bábovke dodáva takú vláčnosť a jemnosť.
Môžeš použiť tvaroh :) Tofu sa veľmi často používa ako náhrada za tvaroh vo vegan.kuchyni práve vďaka typickej trpkejšej chuti tofu a nahrádza napr i bryndzu. Ak ho nemáš rada, odporúčam ti dať tam jemný tvaroh bez hrudiek a zjavne to potom nezmení veľmi konzistenciu cesta pôvodnej receptúry.