Baklažán umyjeme, nakrájame na 5 mm kolieska, osolíme, okoreníme a necháme postáť 1/2 h až 1 h.
Naklíčenú mungo fazuľku zbavíme šupiek a orestujeme na olivovom oleji a ochutíme vegetou.
Mrkvu očistíme uvaríme v slanej vode do polomäkka. Potom ju rozkrojíme na polovicu a orestujeme na oleji. Pridáme nakrájaný koreň zázvoru na drobno. Len trošku. Pridáme soľ a kurkumu.
Na druhej panvici si orestujeme baklažán. Použjeme trošku oleja.
Keď je všetko pripravíme baklažán, mrkvu a mungo fazuľku dáme na tanier.
Ako prílohu si môžeme urobiť zeleninový šalátik. Môžeme ozdobiť petržlenovou vňaťou a dáme ku tomu na lyžičku Dijonskej horčice ako komu chutí.
Prajem dobrú chuť!