Baklažán s mugno fazuľkou a s mrkvou

Autor receptu: zabiatko66

2
porcie
45 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Baklažán umyjeme, nakrájame na 5 mm kolieska, osolíme, okoreníme a necháme postáť 1/2 h až 1 h. Naklíčenú mungo fazuľku zbavíme šupiek a orestujeme na olivovom oleji a ochutíme vegetou. Mrkvu očistíme uvaríme v slanej vode do polomäkka. Potom ju rozkrojíme na polovicu a orestujeme na oleji. Pridáme nakrájaný koreň zázvoru na drobno. Len trošku. Pridáme soľ a kurkumu.
  2. Na druhej panvici si orestujeme baklažán. Použjeme trošku oleja. Keď je všetko pripravíme baklažán, mrkvu a mungo fazuľku dáme na tanier. Ako prílohu si môžeme urobiť zeleninový šalátik. Môžeme ozdobiť petržlenovou vňaťou a dáme ku tomu na lyžičku Dijonskej horčice ako komu chutí. Prajem dobrú chuť!