Bábovka
Foto: smajliqa

Viem, že ich je tu neúrekom, ale takto ju robím ja.

12
porcií
20 minút
príprava
60 minút
na 175 °C

Suroviny

300 g
250 g
200 ml
100 ml
1 ČL
1 ks
6 ks
 na vymastenie formy

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    cukor vymiešame so žítkami, vodou, olejom a vaniilkou.

  2. 2

    postupne pridávame múku zmiešanú s PDP a poriadne vymiešame.

  3. 3

    z bielkov si pripravíme tuhy sneh a vmiešame do cesta, no už len vareškou opatrne :)

  4. 4

    Formu si poriadne na hrubo vymastíme maslom a vysypeme mukou, nalejeme časť cesta. trošku si odložíme, pridáme kakao, podľa farby, a nalejeme vlnkovito na cesto.

  5. 6

    ja ju milujem s dzemom :)

    Bábovka - obrázok 6

Diskusia k receptu


Zatiaľ 3 komentáre
To je moja najobľúbenejšia.Vždy sa doma po nej len tak zapráši.Ja dávam ešte hrozienka.