Bábovka s ríbezľami fotorecept

dorisa - fotkadorisa, 10. marca 2011
Bábovka s ríbezľami (fotorecept)
Foto: dorisa

Mám obdobie, keď pečiem bábovky. Dnes mi učarovala s ríbezľami. Je výborná, šťavnatá.

10
porcií
20 minút
príprava
60 minút
na 180 °C

Suroviny

120 g
220 g
2 ks
60 g
3-4 ks
250 ml
420 g
1/2 ks
400 g, mrazené alebo čerstvé




Postup

  1. 1

    Pripravila som si suroviny.

    Bábovka s ríbezľami (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Oddelila som žĺtka a bielka. Z bielkov som vyšľahala sneh, do ktorého som zašľahala vanilkové cukre a kryštálový cukor.

    Bábovka s ríbezľami (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Z masla a žĺtkov s pridaním práškového cukru som šľahačom vymiešala zmes.

    Bábovka s ríbezľami (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Do zmesi som naliala smotanu na varenie, pridala polohrubú muku s pridaním prášku do pečiva. Zamiešala.

    Bábovka s ríbezľami (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pripravila som si formu na bábovku, ktorú som vymastila a posypala strúhankou.

    Bábovka s ríbezľami (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Do mukovej zmesi som dala ušľahaný sneh a rozmrazené ríbezle. Zľahka som dokonale premiešala.

    Bábovka s ríbezľami (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Potom som cesto naliala do formy.

    Bábovka s ríbezľami (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Formu s cestom som dala do vyhriatej rúry a piekla som cca 60 minút pri teplote 180 stupňov.

    Bábovka s ríbezľami (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Potom,po upečení som nechala bábovku vo forme asi 20 minút vychladnúť, až potom som ju vyklopila. Mala som ešte za hrsť ríbezlí, tak som ich prevarila s trochou cukru a použila, ako toping, ku bábovke. Celú bábovku som posypala práškovým cukrom.

    Bábovka s ríbezľami (fotorecept) - obrázok 9

Diskusia k receptu

cica2
krásna bábovka a ríbezle zbožňujem, ďakujem za receptík a kedže mám tiež obdobie keď pečiem bábovky, rada vyskúšam aj tvoju, vyzerá supér, mňam:))) Krásne aj nafotené, šikuľka!
jarunka
Ta babovka vyzera velmi dobra, stavnata. Aj s cucoriedkami by mohla byt dobra. Vyskusam tiez.
jarunka
Ta babovka vyzera velmi dobra, stavnata. Aj s cucoriedkami by mohla byt dobra. Vyskusam tiez.
ancicka
Pekná.Mrazené ríbezle mám ,tak vyskúšam.Moje vnúčence babovky obľubujú.Ked robím bábovku tak 2 naraz.Ked urobím 1,tak ani nezbadám a už jej niet.
kata50
Určite urobím, v nedeľu prídu vnúčatá. Ukladám do KK
sjuz
úžasné! Milujem ríbezle, a vtej bábovke je to super osviežujúce. Keď robievam bábovku, tiež si dávam k nej džemík...:)
gittka
ríbezle môžem v akejkolvek forme...tak ked budu v zahrade určite si urobim babovečku podla teba!
marianne69
...ej,Ty si sa ale rozpiekla s babovkami,aj tato vyzera super ukladam aj tuto..na babovky mam specialny tag:-)
dorisa
@veronika353 , nemalo by to byť mokré, aj ríbezle sú dosť štavnaté, pečie sa trocha inak,ako bez ovocia, ale pri sledovaní pečenia sa to podarí. Držím palce.
foska
Vcera som ju spravila, je vyborna, kyselkava z ribezli. Manzel sa velmi tesil, ma rad sladke ranajky. Dakujem za recept!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia