Foto: dorisa
Mám obdobie, keď pečiem bábovky. Dnes mi učarovala s ríbezľami. Je výborná, šťavnatá.
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Pripravila som si suroviny.
-
2
Oddelila som žĺtka a bielka. Z bielkov som vyšľahala sneh, do ktorého som zašľahala vanilkové cukre a kryštálový cukor.
-
3
Z masla a žĺtkov s pridaním práškového cukru som šľahačom vymiešala zmes.
-
4
Do zmesi som naliala smotanu na varenie, pridala polohrubú muku s pridaním prášku do pečiva. Zamiešala.
-
5
Pripravila som si formu na bábovku, ktorú som vymastila a posypala strúhankou.
-
6
Do mukovej zmesi som dala ušľahaný sneh a rozmrazené ríbezle. Zľahka som dokonale premiešala.
-
7
Potom som cesto naliala do formy.
-
8
Formu s cestom som dala do vyhriatej rúry a piekla som cca 60 minút pri teplote 180 stupňov.
-
9
Potom,po upečení som nechala bábovku vo forme asi 20 minút vychladnúť, až potom som ju vyklopila. Mala som ešte za hrsť ríbezlí, tak som ich prevarila s trochou cukru a použila, ako toping, ku bábovke. Celú bábovku som posypala práškovým cukrom.
Diskusia k receptu