Bábovka s ríbezľami (fotorecept)
Autor receptu: dorisa
Mám obdobie, keď pečiem bábovky. Dnes mi učarovala s ríbezľami. Je výborná, šťavnatá.
10 porcií |
20 minút príprava |
60 minút na 180 °C |
Postup
- Pripravila som si suroviny.
- Oddelila som žĺtka a bielka. Z bielkov som vyšľahala sneh, do ktorého som zašľahala vanilkové cukre a kryštálový cukor.
- Z masla a žĺtkov s pridaním práškového cukru som šľahačom vymiešala zmes.
- Do zmesi som naliala smotanu na varenie, pridala polohrubú muku s pridaním prášku do pečiva. Zamiešala.
- Pripravila som si formu na bábovku, ktorú som vymastila a posypala strúhankou.
- Do mukovej zmesi som dala ušľahaný sneh a rozmrazené ríbezle. Zľahka som dokonale premiešala.
- Potom som cesto naliala do formy.
- Formu s cestom som dala do vyhriatej rúry a piekla som cca 60 minút pri teplote 180 stupňov.
- Potom,po upečení som nechala bábovku vo forme asi 20 minút vychladnúť, až potom som ju vyklopila. Mala som ešte za hrsť ríbezlí, tak som ich prevarila s trochou cukru a použila, ako toping, ku bábovke. Celú bábovku som posypala práškovým cukrom.