Bábovka s ríbezľami (fotorecept)

Autor receptu: dorisa

Mám obdobie, keď pečiem bábovky. Dnes mi učarovala s ríbezľami. Je výborná, šťavnatá.

10
porcií
20 minút
príprava
60 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Pripravila som si suroviny.
  2. Oddelila som žĺtka a bielka. Z bielkov som vyšľahala sneh, do ktorého som zašľahala vanilkové cukre a kryštálový cukor.
  3. Z masla a žĺtkov s pridaním práškového cukru som šľahačom vymiešala zmes.
  4. Do zmesi som naliala smotanu na varenie, pridala polohrubú muku s pridaním prášku do pečiva. Zamiešala.
  5. Pripravila som si formu na bábovku, ktorú som vymastila a posypala strúhankou.
  6. Do mukovej zmesi som dala ušľahaný sneh a rozmrazené ríbezle. Zľahka som dokonale premiešala.
  7. Potom som cesto naliala do formy.
  8. Formu s cestom som dala do vyhriatej rúry a piekla som cca 60 minút pri teplote 180 stupňov.
  9. Potom,po upečení som nechala bábovku vo forme asi 20 minút vychladnúť, až potom som ju vyklopila. Mala som ešte za hrsť ríbezlí, tak som ich prevarila s trochou cukru a použila, ako toping, ku bábovke. Celú bábovku som posypala práškovým cukrom.