Foto: izabella929
Babička robievala tieto esíčka ku polievke,len tak zajedať...ja som to mala najradšej zase si pochrumkávať.
porcií
príprava
na 170 °C
Postup
-
1
Očistilasom si zemiaky, pokrájala na malé kocky a v mierne osolenej vode uvarila.
-
2
Uvarené zemiaky som zliala a ihneď popučila, ako na pyré..
-
3
Popučené zemiaky som preložila na pracovnú dosku, aby sa rýchle vychladili..Odvážila som si múku a preosiala..
-
4
Z múky, zemiakov a štipky soli som zmiesila vláčne cesto.Po vymiesení som z neho urobila valček..
-
5
Valček som rozdelila na 12 častí..
-
6
Rozrezala poznačené časti a každý ešte raz premiesila..
-
7
Každú kôpku som vyvaľkala na obdlžnikový tvar...pripravila som si bravčovú masť a nechala som ju rohriať iba na vlažno..
-
8
Každý rozvaľkaný obdlžnik som potrela na tenko masťou..
-
9
Potreté cesto som začala po dlhšej časti stáčať do ruličky...
-
10
Z ruličky som začala v protismere vytvárať tvar S..
-
11
Uložila na pekáč potretý masťou .Vrch esíčiek som potrela masťou .Trúbu som vyhriala na 170 st. a piekol sa 40 minút.Posypala som ich sezamom, ale pri pečení mi opadal.Veď babička nemala sezam,potrela ich iba masťou..a chutili nám...
-
12
Upečené esíčka..pokial zatúžite vyskúšať tento recept, prajem vám dobrú chuť.
Je to naozaj velmi chutne. No a je to velky rozdiel, ked sa da bravcova mast alebo maslo. Bravcova mast ich urobi na povrchu chrumkave. Tvoje esicka vyzeraju velmi dobre.