Arašidová nátierka

halina - bez fotkyhalina, 1. septembra 2010

Aj túto nátierku nemožno jednoducho zaradiť medzi slané, pretože sa dá takisto pripraviť na sladko. Kto ju raz vyskúša, už sa jej nezbaví. Ale Zobraziť celý popisAj túto nátierku nemožno jednoducho zaradiť medzi slané, pretože sa dá takisto pripraviť na sladko. Kto ju raz vyskúša, už sa jej nezbaví. Ale pozor na kalórie, tých je tam neúrekom!

8
porcií
15 minút
príprava

Suroviny

200 g
200 g
1/2 KL
1/2 KL
trochu
trochu
1
kúsok
trochu
1-2




Postup

  1. 1

    Arašidy rozmixujeme, pridáme masť u slanej varianty alebo maslo u sladkej. Do slanej môžeme pridať soľ, solčanku, papriku a čierne korenie a nadrobno nakrájanú cibuľku a pórik. Všetko to dobre premiešať a natierať na chlieb alebo pečivo. Nakoniec posypať pažítkou. U sladkej varianty možno pridať vanilkový či škoricový cukor a natierať na vianočku alebo iné sladké pečivo.

Diskusia k receptu

marienka44
Daju sa arasidy rozmixovat na hladko? Predstavujem si to ako pastu. Mam kavomlyncek, ktory pouzivam len na mletie semien, tak tam to vyskusam zomliet.
halina
Marienka, v mixéri sa dajú ľahko rozmixovať s tekutinou, v tomto prípade s masťou alebo maslom
sovka62
Nuž, o arašidovej nátierke som čítala tuším v každej knihe z amerického prostredia a dosť sa spomína i v amerických filmoch. U nás sa nepredávala, čo mi bolo dosť ľúto, keď ju tam všetci jedia, aj ja by som chcela ochutnať! Časy sa zmenili, nátierka sa v obchodoch objavila, s radosťou som ju kúpila a poďho ochutnávať. Skúsila som na sladko, s džemom - veď ako v Amerike, skúsila som na slano, ale nechutila mi ani tak ani tak. Asi mesiac na mňa pozerala z police v chladničke, potom som ju pleskla do koša. Nuž, nie vždy je dobré ak dostaneme to, po čom sme túžili.
bozulka
Mne arašidové maslo veľmi chutí,sice prvý šmak bol prekvapením-slanosťou,ale druhý hlt už mi chutil aj bez ničoho.Len škoda,že to je tak kalorické a musím sa krotiť.
halina
Sovka62, tu sa nejedná o arašidové maslo (americké), tu ide o chutnú nátierku z arašidov. Jasné, nie všetko každému chutí. Ale určite táto nátierka chutí inak ako pôvodné arašidové maslo z obchodu.



SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia