Foto: flavia
.. pod týmto názvom sme čítali recept na tento jablkový koláč na angličtine v piatej triede :)
15 minút
príprava
príprava
15 minút
na 200 °C
na 200 °C
Postup
-
1
3 veľké jablká očistíme a postrúhame.
- 2
Necháme ich podusiť v hrnci s trochou vody a cukru asi 5-10 minút.
- 3
Zatiaľ si pripravíme mrveničku zo zmäknutého masla, múky a zvyšného cukru.
- 4
Jablká potom dáme na malý plech a posypeme mrvenicou.
- 5
Pečieme asi 15 minút na 200 stupňoch.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
@julica Čo sa jabĺk týka, nie sú žiadne pravidlá - jablká na crumble sa dávajú podľa chuti, kto má rad dusené podusí, kto nie nedusí :)
a tie jablká som raz skúšala aj bez dusenia, ale nebolo to dobré :/