Amur na pare (fotorecept)

Autor receptu: evusik

Toto je môj druhý recept z Amura a je robený v parnom hrnci so zeleninou tak, ako to mám rada.

4
porcie
30 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. V troch častiach parného hrnca si pripravíme tri časti jedla - rybu, zeleninu a zemiaky
  2. do prvej najmenšej časti si dáme rybu, samozrejme môžeme použiť hociakú rybu, osolíme a okoreníme korením na ryby. V parnom hrnci nemusíme používať toľko soli a korenín ako napríklad pri pečení, ale to už musí vyskúšať každý sám podľa svojej chuti.
  3. zeleninu podľa vlastnej chuti dáme do strednej časti a osolíme morskou soľou. Ja som použila: hrášok, kukuricu, mrkvu nakrájanú na pásiky, cibuľu na mesiačiky, karfiol, papriku, rajčiny, hríby a na plátky nakrájaný cesnak. Ak chcete použiť mrazenú zeleninu musíte ju pred použitím rozmraziť, pretože by sa vám v parnom hrnci nespravila, dokonca by sa ani nerozmrazila - mám to odskúšané. Mrazený hrach a kukuricu stačí nachvíľu ponoriť do horúcej vody.
  4. zemiaky dáme do najväčšej nádoby, osolíme - ja som použila bylinkovú soľ.
  5. všetky tri diely naskladáme na parný hrniec, poradie zemiaky - zelenina je ľubovoľné ale rybu alebo iný druh mäsa dávam vždy na spodok, nakoľko z mäsa uniká trochu šťavy, čo by konkrétne pri rybe mohol byť problém. Parný hrniec si nastavíme na 20 minút čo by malo stačiť na prípravu všetkých troch častí. Po skončení treba jednotlivé diely po jednom otvoriť a skúsiť, môže sa stať že zemiaky (ak ich je veľa) ešte nie sú, vtedy odoberieme diely kde je jedlo už hotové a ponecháme len diely ktoré treba dovariť. Hotové jedlo môžeme krátku dobu (do večere) uchovávať v parnom hrnci kde sa dá samozrejme aj zohrievať, alebo ho preložíme do vhodných nádob a servírujeme.