Amerikaner - Američania
Autor receptu: naja
Klasickí "Američania" sú z tmavou cokoladvou a bielou cokoladovou polevou (napoly).
Najcastejsie ich vidiet z bielou cukrovou polevou. Dajú sa ozdobiť lentilkami, medvedíkmi
a inými
surovinami podla chuti. V Nemecku sú obľúbení hlavne u detí. Nájdu sa často na
narodeninových oslavách pestro ozdobené.
Nieco k povodu: v roku 1950 z USA do Nemecka. Povodne sa volali "Black and White
Cookie". Nemeci ich premenovali, na "Americanov" lebo to bolo pre nich kratsie. A takto
sa doteraz volaju.
8 porcií |
15 minút príprava |
15 minút na 160 °C |
Postup
- Maslo + cukor krystalovy + cukor vanilkovy a 2 cele vajicka vymiesame.
- Muku + prasok do peciva zmiesame v druhej miske a pridame k hmote, ktoru sme z masla a ostatnych prisad vymiesali - nakoniec pridame mlieko. Ja davam aj stavu a koru z citrona (limetky).
- Ruru si predhrejeme na 180 °C.
- Na plech dame cesto, jeden "American" = 1 kopcom naplnena PL cesta. Medzi kopkami cesta treba nechat viac miesta, cesto nadobudne objem.
- Pecieme pri ca. 160 °C priblizne 13-15 min. Upeceny su ked su svetlo hnedy.
- Pokial sa Americania pecu, vymiesame si praskovy cukor z citronom.
- Po upeceni priamo este teple, potreme rovnu plochu - polevou.