Amerikaner - Američania

Autor receptu: naja

Klasickí "Američania" sú z tmavou cokoladvou a bielou cokoladovou polevou (napoly). Najcastejsie ich vidiet z bielou cukrovou polevou. Dajú sa ozdobiť lentilkami, medvedíkmi a inými surovinami podla chuti. V Nemecku sú obľúbení hlavne u detí. Nájdu sa často na narodeninových oslavách pestro ozdobené. Nieco k povodu: v roku 1950 z USA do Nemecka. Povodne sa volali "Black and White Cookie". Nemeci ich premenovali, na "Americanov" lebo to bolo pre nich kratsie. A takto sa doteraz volaju.

8
porcií
15 minút
príprava
15 minút
na 160 °C

Postup

  1. Maslo + cukor krystalovy + cukor vanilkovy a 2 cele vajicka vymiesame.
  2. Muku + prasok do peciva zmiesame v druhej miske a pridame k hmote, ktoru sme z masla a ostatnych prisad vymiesali - nakoniec pridame mlieko. Ja davam aj stavu a koru z citrona (limetky).
  3. Ruru si predhrejeme na 180 °C.
  4. Na plech dame cesto, jeden "American" = 1 kopcom naplnena PL cesta. Medzi kopkami cesta treba nechat viac miesta, cesto nadobudne objem.
  5. Pecieme pri ca. 160 °C priblizne 13-15 min. Upeceny su ked su svetlo hnedy.
  6. Pokial sa Americania pecu, vymiesame si praskovy cukor z citronom.
  7. Po upeceni priamo este teple, potreme rovnu plochu - polevou.