Amatérska tortička ovečka

prhlavka - fotkaprhlavka, 6. mája 2013
Amatérska tortička ovečka
Foto: prhlavka

moja druhá torta pre neter k narodeninám, veľmi sa z nej vytešovala :D

Suroviny

Plnka:
500 ml
2 ks
2 tégliky
2 plechovky (alebo mrazené alebo z konzervy)
2 bal

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Cesto: http://varecha.pravda.sk/recepty/amaterska-toriticka-vcielka-maja-s-vilkom/40482-recept.html, bez pridania kakaa.

  2. 2

    Plnka: uvaríme si puding z 500ml mlieka a dvoch práškových pudingov podľa vlastného výberu osladíme podľa chuti, ja som dala 2 PL kryštálového cukru. Ja puding až do vychladnutia premeišavam, aby sa mi na povrchu neurobila mliečna koža. Vyšľaháme si šľahačku s vanilkovým cukrom.

  3. 3

    Keď máme puding vychladnutý opatrne vmiešavame šľahačku a krém máme hotový! Na prekrojený korpus som dávala šťavu z konzervy(z jahôd), jahodový domáci džem, jahodovú plnku a samotné jahody a opakovala na dalšiu vrstvu. Korpus bola klasická piškóta.

    Amatérska tortička ovečka - obrázok 3
Recept je zaradený do kategórií:
Múčne jedlá, Dezerty, Na sladko, Torty, Pečené

Diskusia k receptu

babkamt
Verím , že sa neter torte potešila . Je pekná . Si šikovná .
alexa73
Torta je veľmi milá . Veľmi ma zaujal ten krém , určite bol fantastický . Už sa teším , ako ho vyskúšam!
staja
@prhlavka , pekná tortička, dobre si sa rozbehla :)
Ten krém ma tiež zaujal. Vyskúšam.
prhlavka
@alexa73 krémik je veľmi jednoduchý, niet na ňom čo pokaziť, pokiaľ máte radi doma puding a šľahačku, isto Vám bude aj chutiť :D
mesiar50
staja má pravdu je to slušný štart...držím ti palce...
torta je vydarená a k vôli tomu krému ide rcp do kk.Vďaka
prhlavka
@marianna76 ovečku som si robila sama z hmoty z ktorej som robila aj poťahovku ( z cukríkov marschmallow) vytvarovala som si z bielej hmoty telíčko a vlnu som robila tak, že som si narobila malé guľôčky, ktoré stačilo prikladať k telíčku( pekne sa to chytalo, hmota je tvárna a trošku lepí) zvlášť som si vyformovala hlavu, zvlášť ušká, ktoré som potom k hlave pridala nohy sú len také malé valčeky...pomáhala som si kosticami, ktoré sa dajú kúpiť aj u číňana za pár korún(tie isté majú u nás v cukrárskych potrebách, len podstatne drahšie) kvietky na torte som iba vytlačila plastovými vytláčatkami, ktoré som tiež kúpila z číňanca za pár korún...ono to chce len trošku voľnej chvíľky, kľud a podarí sa myslím každému! je škoda,že som to nefotila aj s postupom, najbližšie ked budem nejakú tortu piecť, všetko pofotím :D
prhlavka
@mesiar50 vďaka...krém sa isto oplatí vyskúšať pokiaľ máte radi doma puding a šľahačku. Takže za máličko
mariamka
ovečka-vegeťáčka :) a tortička krásna, farebná ako jarná lúka :)
zuzz0i
krém je chuťovo vynikajúci, lenže je moc riedky, rozmočil mi spodný korpus, aj keď som sa riadila receptom.
prhlavka
@zuzzOi ja som s ním nikdy nemala problém, možno by stačilo dať ho do chladničky na chvíľku stuhnúť...a pokiaľ korpus nevsal celú vrstvu krému, nevidela by som v tom veľký problém, aspoň nebol korpus suchý :D dnes som robila šľahačku s ľadovými gaštanmi, už sa mi to chladí v chladničke zajtra idem šľahačku rozšľahať uvidíme aké to bude...ono každý krém, ktorý neobsahuje maslo(heru) má vždy redšiu konzistenciu, no nikdy mi tento pudingovo- šľahačkový nestekal z korpusu! a dávala som naň aj poťahovku a v pohode, chuťovo sa tým maslovým klasickým plnkám ani len prirovnať nemôže...chutí o veľa lepšie. keď budem najbližšie robiť tento typ krému pofotím , ako vyzerá, najbližšie o cca 2 týždne, ale tak či tak postup bude rovnaký

Zaujímavé video z archívu TV Varecha