Amaretky

droetker - fotkaDr.Oetker, potravinárska spoločnosť založená v roku 1891, 11. decembra 2013
Amaretky
Foto: droetker

Komerčný recept

31 ks
porcií
90 minút
príprava
13 minút
na 160/180 °C

Suroviny

Na cesto (príprava deň vopred):
4 ks
 štipka
300 g
1 bal.
350 g
Na náplň:
150 g
100 g alebo margarín
2 ČL
1 bal.
Ešte potrebujeme:
 30 x 40 cm




Postup

  1. 1

    Na prípravu cesta ušľaháme bielky so soľou elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni na tuhý sneh. Ručne zľahka vmiešame cukor, vanilínový cukor a mandle.

  2. 2

    2. Pomocou dvoch kávových lyžičiek vytvoríme na plechu vyloženom papierom na pečenie z cesta malé hrudky (asi 62 ks). Pri izbovej teplote ich necháme cez noc vysušiť. Na druhý deň dáme hrudky piecť do predhriatej rúry.<br /> <br /> Elektrická rúra: 180°C<br /> Teplovzdušná rúra: 160°C<br /> Plynová rúra: stupeň 3<br /> <br /> <b>Doba pečenia: asi 13 minút</b>

  3. 3

    Na prípravu náplne rozpustíme čokoládu v hrnci vo vodnom kúpeli a necháme vychladnúť. Elektrickým ručným šľahačom vymiešame vychladnutú čokoládu s maslom alebo margarínom, arómou a vanilkovým cukrom na najvyššom stupni do peny.

  4. 4

    Náplň nanesieme pomocou cukrárskeho vrecka na rovnú plochu polovice vychladnutých hrudiek a druhou polovicou hrudiek priklopíme. Uchovávame v chlade<br /> <br /> TIP: Hrudky môžeme tiež potierať pomocou guľatého noža.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia