Amaretky
Komerčný recept
porcií
príprava
na 160/180 °C
Suroviny
| Na cesto (príprava deň vopred): | |
| 4 ks |
|
| štipka |
|
| 300 g |
|
| 1 bal. |
|
| 350 g |
|
| Na náplň: | |
| 150 g |
|
| 100 g alebo margarín |
|
| 2 ČL |
|
| 1 bal. |
|
| Ešte potrebujeme: | |
| 30 x 40 cm |
|
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Na prípravu cesta ušľaháme bielky so soľou elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni na tuhý sneh. Ručne zľahka vmiešame cukor, vanilínový cukor a mandle.
- 2
2. Pomocou dvoch kávových lyžičiek vytvoríme na plechu vyloženom papierom na pečenie z cesta malé hrudky (asi 62 ks). Pri izbovej teplote ich necháme cez noc vysušiť. Na druhý deň dáme hrudky piecť do predhriatej rúry.<br /> <br /> Elektrická rúra: 180°C<br /> Teplovzdušná rúra: 160°C<br /> Plynová rúra: stupeň 3<br /> <br /> <b>Doba pečenia: asi 13 minút</b>
- 3
Na prípravu náplne rozpustíme čokoládu v hrnci vo vodnom kúpeli a necháme vychladnúť. Elektrickým ručným šľahačom vymiešame vychladnutú čokoládu s maslom alebo margarínom, arómou a vanilkovým cukrom na najvyššom stupni do peny.
- 4
Náplň nanesieme pomocou cukrárskeho vrecka na rovnú plochu polovice vychladnutých hrudiek a druhou polovicou hrudiek priklopíme. Uchovávame v chlade<br /> <br /> TIP: Hrudky môžeme tiež potierať pomocou guľatého noža.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Diskusia k receptu