Amaretky
Autor receptu: droetker
Komerčný recept
31 ks porcií |
90 minút príprava |
13 minút na 160/180 °C |
Postup- Na prípravu cesta ušľaháme bielky so soľou elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni na tuhý sneh. Ručne zľahka vmiešame cukor, vanilínový cukor a mandle.
- 2. Pomocou dvoch kávových lyžičiek vytvoríme na plechu vyloženom papierom na pečenie z cesta malé hrudky (asi 62 ks). Pri izbovej teplote ich necháme cez noc vysušiť. Na druhý deň dáme hrudky piecť do predhriatej rúry.<br />
<br />
Elektrická rúra: 180°C<br />
Teplovzdušná rúra: 160°C<br />
Plynová rúra: stupeň 3<br />
<br />
<b>Doba pečenia: asi 13 minút</b>
- Na prípravu náplne rozpustíme čokoládu v hrnci vo vodnom kúpeli a necháme vychladnúť. Elektrickým ručným šľahačom vymiešame vychladnutú čokoládu s maslom alebo margarínom, arómou a vanilkovým cukrom na najvyššom stupni do peny.
- Náplň nanesieme pomocou cukrárskeho vrecka na rovnú plochu polovice vychladnutých hrudiek a druhou polovicou hrudiek priklopíme. Uchovávame v chlade<br />
<br />
TIP: Hrudky môžeme tiež potierať pomocou guľatého noža.
|