Amaretky

Autor receptu: droetker

Komerčný recept

31 ks
porcií
90 minút
príprava
13 minút
na 160/180 °C

Suroviny

Postup

  1. Na prípravu cesta ušľaháme bielky so soľou elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni na tuhý sneh. Ručne zľahka vmiešame cukor, vanilínový cukor a mandle.
  2. 2. Pomocou dvoch kávových lyžičiek vytvoríme na plechu vyloženom papierom na pečenie z cesta malé hrudky (asi 62 ks). Pri izbovej teplote ich necháme cez noc vysušiť. Na druhý deň dáme hrudky piecť do predhriatej rúry.<br /> <br /> Elektrická rúra: 180°C<br /> Teplovzdušná rúra: 160°C<br /> Plynová rúra: stupeň 3<br /> <br /> <b>Doba pečenia: asi 13 minút</b>
  3. Na prípravu náplne rozpustíme čokoládu v hrnci vo vodnom kúpeli a necháme vychladnúť. Elektrickým ručným šľahačom vymiešame vychladnutú čokoládu s maslom alebo margarínom, arómou a vanilkovým cukrom na najvyššom stupni do peny.
  4. Náplň nanesieme pomocou cukrárskeho vrecka na rovnú plochu polovice vychladnutých hrudiek a druhou polovicou hrudiek priklopíme. Uchovávame v chlade<br /> <br /> TIP: Hrudky môžeme tiež potierať pomocou guľatého noža.