Ako ,,zachrániť,, zbabranú tortu fotorecept

gordonko - fotkagordonko, 30. januára 2014
Ako ,,zachrániť,, zbabranú tortu (fotorecept)
Foto: gordonko

...robil som ORECHOVOOLEJOVÚ tortu a mojou vinou mi kleslol stred korpusu .... toto je rada jak využíť to čo ostalo a ešte to zachrániť ...ak sa adminu nepáčí kludne to zmažte

Suroviny

Krém:
1 liter
4 sáčky
8 lyžíc
1 - 1,5

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    ...nedostatočne upečený korpus , je to k vzteku ,ale čo už stalo sa

    Ako ,,zachrániť,, zbabranú tortu (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    pripravíme si krém ..... odobereme si trochu mlieka a vňom rozmiešame 4 pudinkové prášky , zbytok mlieka zohrejeme pridáme 8 ližic cukru a prilejeme pudinkové prášky .....uvaríme hustý puding ktorý necháme vychladnúť a prišlaháme doň 1 až 1 a pol PALMARINu

    Ako ,,zachrániť,, zbabranú tortu (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    ...niečo už z korpusu ,,zmizlo,, ale zbytok korpusu som si takto pokrájal a mal som na výber poskladať trojúholníčky proti sebe a vzniklo by niečo ako METROVÝ KOLÁČ ,alebo urobiť tortu

    Ako ,,zachrániť,, zbabranú tortu (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    jednotlivé kúsky som si postupne natieral krémom a lekvárom

    Ako ,,zachrániť,, zbabranú tortu (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    a skladal som ich k sebe

    Ako ,,zachrániť,, zbabranú tortu (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    koleso je hotové

    Ako ,,zachrániť,, zbabranú tortu (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    odobral som si krém čo budem potrebovať na tortu , zbytok sa premiešal zo zbytkom jahodového lekváru ,pridal kokos

    Ako ,,zachrániť,, zbabranú tortu (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    namrvil som do toho zbytky korpusou ( čo som zarovnával vrchy ) poprípade urobime i piškotovú cesto ) a pomágal som to ..... vznikla taká ,,hmota ,, ako ked ideme robiť kokosové guľky

    Ako ,,zachrániť,, zbabranú tortu (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    pridal som višne a zamiešal ich do toho

    Ako ,,zachrániť,, zbabranú tortu (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    dovnútra ,,korpusu ,, natlačíme našu ,,patlaninu,, ....zvonka treba držať korpus ,aby sme to neroztlačili pod korpus som dal pečící papier tak že na korpus som dal pečící papier, naň druhú tácku a otočil obe tácky - neni patlanina na tácke

    Ako ,,zachrániť,, zbabranú tortu (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    zbytok patlaniny zarovnal vrch

    Ako ,,zachrániť,, zbabranú tortu (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    krémom potrieme celý korpus a nakoniec ho dozdobíme - ja som dal pomleté orechy , ale môže byť kokos , pelové guličky .....čokolvek

    Ako ,,zachrániť,, zbabranú tortu (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    no a torta je hotová , už len nechať ju zahladiť ....kto nevie ani nezbadá ,že je to ,,nepodarok ,,

    Ako ,,zachrániť,, zbabranú tortu (fotorecept) - obrázok 13
  14. 14

    no čo ???? ..... vadí tam niečo ????

    Ako ,,zachrániť,, zbabranú tortu (fotorecept) - obrázok 14
  15. 15

    ... tak mnoho zdaru ....nech nemusíte ,,zachraňovať,,

    Ako ,,zachrániť,, zbabranú tortu (fotorecept) - obrázok 15
Recept je zaradený do kategórií:
Múčne jedlá, Dezerty, Na sladko, Torty

Diskusia k receptu

mariamka
neuveritelne, coho si ty schopny, taketo "z nudze cti" byvaju najlepsie
radost
božedobrotivý..!!..ty si ale sakra tvorivý..!!
nestratíš sa -synu - máš maškrtu inú...
:-)))
gordonko
@torticka neviem kedy ju budem robiť ....neplanujem pokaziť další korpus , ale mam nápad ako urobiť inakšiu tortu ztej ,,patlaniny,, ...ked som si dal z tej ,,upatlanej,, torty ,tak ma napadlo ,že to upatlané dať do formy vyloženej pečícim papierom, urobiť plát , naň naukladať napr. pokrajaný banán , nato zasa trochu ,,patlaniny,, zasa nato niečo dať - kiwi alebo .... a zasa patlaninu a potom už len odstrániť formu aj papier obaliť to kokosom , orechami alebo aj kremom a nazdobiť poprípade hore urobiť želatínu s ovocím
kukulienka71
No takého kreatívneho chlapa!!žasnem,a ďakujem za nápad,čo keď sa aj mne raz neprepečie stred korpusu...Nápad za milión,iný by to vyhodil,a to je fakt škoda...
alex37
PÁN @gordonko , toto oslovenie si právom zaslúžiš za tento skvelý nápad...mne keď sa stalo niečo obdobné, som vynadala chlapovi, dcére ešte aj psovi a abdikovala som...fúúúj to, dodatočne sa hanbím....5*, uložené ak by som to potrebovala, aby som nikdy nezabudla...;-)
manya
ja mám takéto patlaninové rada, moja svokra takejto hmote hovorila punčovina, asi preto, že ju pokrstila rumom, mám niekoľko receptov z časopisov práve na takéto patlaninové, dobre si sa vynašiel a nabudúce už urobíš aj z nepokazeného.
eviana
@gordonko , vynašiel si sa úžasne, torta vyzerá krásne a v reze tak atypicky, že by si si to mohol dať aj patentovať :) Tlieskam a za kreativitu dávam 5* :)
zizazi
tak presne tento problém som mala minulý týždeň, skláňam sa pred tvojou tvorivosťou, ja som proste nepodarok odložila do mrazničky, že využijem ked budem robiť punčový rez. No, proste vy muži ste nápaditejší, tvoja polovička musí byť na teba hrdá. Blahoželám, torta skutočne vyzerá výborne.
lianka
No dobre si to @gordonko vymyslel, klobúk dolu. Ak nevieš tak cukrári tú patlaninu, ako to nazývaš, volajú punčovina. A máš na to odborný názov.
gubics
S pokazeným korpusom by som sa toľko nehrala, urobila by som z toho punč a koniec, ale je to otázka názoru.
peppa
no ja tiez chvalim, ja by som ho pravdepodobne smarila cez plot susedovie sliepkam :) mas pochvalu za tvorivost a trpezlivost :)
afataga
nic sa neda robit - musim ta pochvalit za vynaliezavost a trpezlivost, ale za
ten palmarin mas velky minus, urcite by bola lepsia s maslom, aj ked ja torty nemam rada
gordonko
@jujoska ... @gubics nemyslí punč ,ako nápoj ,ale punčové zákusky ..... preto tejto ,,patlanine,, cukráry hovoria ,,punčovina,, ako spomíná @lianka
@peppa a vajíčka si berieš od sliepok ????
@afataga PALMARIN je o 1 € lacnejší a ja som 11 mesiacou bez roboty a príjmu .... neni času na ,,hrdinstvo,,
ludar
Chválim kreativitu. Mne sa to tiež prihodilo. Jednoducho som vyrezala stred a spravila som miesto torty veniec.
medovnicek
počuj ty si neskutočný, vieš sa vynájsť v každej situácii:), náhodou mne sa ten výsledok tvojho snaženia veľmi páči
pusta
žasnem nad tvojou šikovnosťou a kreativitou, klobúk dole a palec hore.
*****
julica
Punčovina je super, mne chutí, škoda, že ste nezvolili iný tvar torty,aby bola v reze mozaika, lebo takto ste asi krájali cez vrstvy plnky... nič netreba vzdávať! :)
gordonko
@julica neboj tiež som nato myslel , ale AKO ??? to krájať ..... kebyže to skladám ako na metrový koláč , vtedy by sa dalo , ale toto bolo do kruhu ... iba ak by som to trájal ako chleba - ale to by bolo OK iba časť na začiatku a potom pred koncom
evusik
tak toto si aj ja pamätám, ešte v mojich začiatkoch, korpus sa mi v strede neupiekol, ale ja som z neho narobila len guľky... no ale ty si iný kreatívec, perfektne si si poradil a výsledok bol určite výborný... dobre si to vymyslel :)