Adana kebap
Autor receptu: nazarboncuk
Úžasný kebap z juhovýchodnej časti Turecka Adana-Mersin.
2 - 3 porcie |
15 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Všetky suroviny rukami poriadne zmiešame. Necháme v chladničke odležať do druhého dňa. Naslednujúci deň vytvarujeme z mäsa valčeky, ktoré potom v dlani roztlačíme na tenšie placky. Opečieme na grile zo všetkých strán.
Originál Adana kebap sa griluje na špeciálnych plochých grilovacích ihlách, ak máte k dispozícii, stačí len mäso "nalepiť" po obvode týchto ihliel a šup na gril. Potom opatrne z ihiel stiahnuť a podávať. Servíruje sa na pita chlebe spolu s rôznimi šalátmi (cibuľový, miešaný, petžlenový....) a s grilovanou zeleninou.