Adana kebap

Autor receptu: nazarboncuk

Úžasný kebap z juhovýchodnej časti Turecka Adana-Mersin.

2 - 3
porcie
15 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Všetky suroviny rukami poriadne zmiešame. Necháme v chladničke odležať do druhého dňa. Naslednujúci deň vytvarujeme z mäsa valčeky, ktoré potom v dlani roztlačíme na tenšie placky. Opečieme na grile zo všetkých strán. Originál Adana kebap sa griluje na špeciálnych plochých grilovacích ihlách, ak máte k dispozícii, stačí len mäso "nalepiť" po obvode týchto ihliel a šup na gril. Potom opatrne z ihiel stiahnuť a podávať. Servíruje sa na pita chlebe spolu s rôznimi šalátmi (cibuľový, miešaný, petžlenový....) a s grilovanou zeleninou.