Domáce pappardelle s omáčkou

Autor receptu: mataliptak

Dnes som sa rozhodla vyskúšať domáce cestoviny a to pappardelle ...

Postup

  1. Kuracie prsia si nakrájame na malinké kocky ...
  2. Mäsko si opečieme na troške oleja asi tak 10 minút...posypeme ho gril.korením ...
  3. Ked je mäsko opečené , prisypeme k nemu kukuricu a šampiňony ...
  4. Spolu to opražíme a po asi 5-tich minútach pridáme aj syr ....
  5. Miešame kým sa syr neroztopí tiež asi tak 5 minút a zalejeme to smotanou na varenie ...
  6. Necháme zovrieť a na koniec pridáme kari korenie podla chuti , kto ako má rád ale aj nemusí .... a omáčku máme hotovú možeme ísť na pappardelle ...
  7. Cesto som si pripravila asi hodinu -dve predtým z polohrubej múky a vajíčok .. dala som cesto do mikrot. sáčky a do chladničky ...
  8. rozdelíme si cesto asi na 5 častí a možeme valkať ...
  9. rozvalkáme ho na tenko , dobre pomúčime a ja som ho akoby zrolovala na rolku ....
  10. a možeme krájať asi na 2 cm ...
  11. ja som to trošku prestrelila a urobila som velmi vela cesta tak som mala plno cestovín ale nevadí ostane aj pre sestru :-)) no a už mi vrela voda tak som len cestoviny vyvarila v osolenej vode a možeme naberať a papať .... dobrú chuť !!!