Domáce pappardelle s omáčkou
Autor receptu: mataliptak
Dnes som sa rozhodla vyskúšať domáce cestoviny a to pappardelle ...
Postup
- Kuracie prsia si nakrájame na malinké kocky ...
- Mäsko si opečieme na troške oleja asi tak 10 minút...posypeme ho gril.korením ...
- Ked je mäsko opečené , prisypeme k nemu kukuricu a šampiňony ...
- Spolu to opražíme a po asi 5-tich minútach pridáme aj syr ....
- Miešame kým sa syr neroztopí tiež asi tak 5 minút a zalejeme to smotanou na varenie ...
- Necháme zovrieť a na koniec pridáme kari korenie podla chuti , kto ako má rád ale aj nemusí .... a omáčku máme hotovú možeme ísť na pappardelle ...
- Cesto som si pripravila asi hodinu -dve predtým z polohrubej múky a vajíčok .. dala som cesto do mikrot. sáčky a do chladničky ...
- rozdelíme si cesto asi na 5 častí a možeme valkať ...
- rozvalkáme ho na tenko , dobre pomúčime a ja som ho akoby zrolovala na rolku ....
- a možeme krájať asi na 2 cm ...
- ja som to trošku prestrelila a urobila som velmi vela cesta tak som mala plno cestovín ale nevadí ostane aj pre sestru :-)) no a už mi vrela voda tak som len cestoviny vyvarila v osolenej vode a možeme naberať a papať .... dobrú chuť !!!