Citrónový džem so stéviou

Autor receptu: bubaya

Citrónový džem, sladený stéviou, alebo iným sladidlom.

60 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Citróny dobre poumývať, nakrájať na kúsky, vybrať jadierka. Namočiť do studenej vody a nechať postáť, najlepšie cez noc.
  2. Citróny variť cca 30 minút, kým šupka nezmäkne. Odstaviť, pridať gelfix zmiešaný so stéviou. Ešte raz nechať povrieť cca 15 minút. Naplniť do pohárov, obrátiť hore nohami a nechať vyhcladnúť.
  3. Odporúčam použiť bio citróny, ktorých kôra nie je chemicky ošetrovaná. Ošetrované citróny treba dobre umyť a vonkajšiu šupku olúpať, ale potom už džem nebude mať nahorkastú chuť, ktorú robí práve šupka. Výborný je aj pomarančový, potom treba trochu menej sladidla.
  4. Recept je počítaný na Steviosid, 97% koncentrát. Ak použijete inú stéviu, treba dávku sladidla zvýšiť.