
Foto: Shutterstock
Tekvica je úžasná surovina. Máloktorá je taká všestranná ako táto dužinatá zelenina, ktorej patrí jeseň. Pozrite sa, z ktorých druhov sa dajú pripraviť skvelé špeciality. Toto sú najobľúbenejšie odrody tekvice vhodné na použitie v kuchyni.
Hokaido

Foto: Shutterstock
Obľúbená oranžová tekvica si vás získa plnou, orieškovou chuťou, ale aj tým, že v kuchyni s ňou nie je veľa roboty, pretože ju netreba pred varením či pečením ošúpať. Keďže má jemnú šupku, ktorá je ľahko stráviteľná, stačí ju umyť, nakrájať, vydlabať jadierka a piecť. V rúre dužina aj šupka zmäknú v podstate v rovnakom čase a šupka dodá jedlám ešte intenzívnejšiu chuť. Skúste ju aj ugrilovať s trochou olivového oleja a so soľou, je to delikatesa.
Diskusia k článku