Foto: Pravda
Fedor Malík
Naši rodičia i my sme akosi na vajcia zabudli. Len na veľkonočné sviatky sme si na ne spomenuli. Pchali sme ich do seba a potom sme sa týždeň liečili... Recept, ktorý vám prinášam, je prostý a jedlo ľahko stráviteľné.
Urobíme zapečené fliačky s vajcom a hubami. Potrebujeme pol kila cestovín, za hrsť sušených húb, tri čerstvé vajcia, desať deka oravskej slaniny, jednu cibuľu, olivový olej, soľ, čierne korenie, deci mlieka a petržlenovú vňať. Fliačky, najlepšie „štvorvaječné" uvaríme v osolenej vode, precedíme a pridáme do nich slaninu, cibuľu i predom namočené, pokrájané a udusené huby.
Všetko to dobre zmiešame a zalejeme vajcami rozšľahanými v mlieku. V rozpálenej rúre potom vaječné fliačky pečieme pol hodiny. Keď trochu vychladnú, posypeme ich posekanou petržlenovou vňaťou a nalejeme si pohár jednoduchého, dobre vychladeného bieleho vína...
Diskusia k článku