
Foto: Kaufland
Bezmäsité grilovanie nemusí byť vôbec náročné. Vyskúšajte 5 tipov od „veggie“ profíčky, ktorú na Instagrame nájdete aj ako Sova_huhu:
Tip č.1: Zabudnite na predsudky voči grilovaniu zeleniny alebo rastlinných náhrad. „Tajomstvo úspechu sa ukrýva v čerstvých ingredienciách v spojení s vôňou grilu,“ hovorí Soňa.
Tip č.2: Základom každej vydarenej grilovačky je chutná marináda. „Použite vaše obľúbené ingrediencie, nešetrite bylinkami a spoľahnite sa na rastlinné tofu, ktoré najprv osušte v utierke a pred naložením ho popichajte vidličkou,“ dodáva.
Tip č.3: K opečenej zelenine a grilovanému tofu sa výborne hodí chutná majonéza alebo jogurtový dip. Rastlinnú majonézu vykúzlite s použitím nesladeného sójového mlieka, oleja, cukru, soli, čierneho korenia, horčice a octu.
Tip č.4: „Na gril sa hodí úplne všetko,“ tvrdí odborníčka. „Moje obľúbené sú napríklad jablká, ktoré stačí nakrájať a priamo na grile poprášiť cukrom a škoricou.“
Tip č.5: Ešte stále veríte tomu, že na grilovačke nesmie chýbať „poriadne“ mäso? Vegánsky burger či nugetky už zasýtili nejedného „mäsožravca“. Chutné „veggie“ výrobky kúpite napríklad v Kauflande. Nadštandardný sortiment rastlinných produktov, vrátane privátnej značky K-take it veggie, ktorá predstavuje špičkovú kvalitu za výhodné ceny, nájdete aj v aktuálnom letáku „Veggie leto“.

Foto: Kaufland
Ochutnajte grilované ovocie v župane
podľa Soni Makranskej
Suroviny:1 jablko, ananás alebo iné ovocie
60 g hladkej špaldovej múky
90 ml rastlinného mlieka K-take it veggie
1 lyžička škoricového cukru
javorový sirup K-Bio na poliatie
kokosový jogurt K-take it veggie na dozdobenie
Postup:
Ovocie nakrájame na tenké plátky a vykrojíme stred. Z múky, mlieka a škoricového cukru pripravíme hustejšie cestíčko. Plátky namáčame do cesta a ukladáme na kontaktný gril, potretý troškou oleja. Pražíme z oboch strán dozlatista. Grilované plátky na tanieri prelejeme agáve sirupom a dozdobíme kokosovým jogurtom. Prajeme dobrú chuť.