Toto sú triky, ktoré v kuchyni používa „veggie“ profíčka

P.R. Servis, 26. júla 2022     4 minúty čítania

INZERCIA - Soňa Makranská z vegánskeho bistra poradí, ako jednoducho a chutne grilovať aj bez mäsa.



Foto: Kaufland

Bezmäsité grilovanie nemusí byť vôbec náročné. Vyskúšajte 5 tipov od „veggie“ profíčky, ktorú na Instagrame nájdete aj ako Sova_huhu:

Tip č.1: Zabudnite na predsudky voči grilovaniu zeleniny alebo rastlinných náhrad. „Tajomstvo úspechu sa ukrýva v čerstvých ingredienciách v spojení s vôňou grilu,“ hovorí Soňa.

Tip č.2: Základom každej vydarenej grilovačky je chutná marináda. „Použite vaše obľúbené ingrediencie, nešetrite bylinkami a spoľahnite sa na rastlinné tofu, ktoré najprv osušte v utierke a pred naložením ho popichajte vidličkou,“ dodáva.

Tip č.3: K opečenej zelenine a grilovanému tofu sa výborne hodí chutná majonéza alebo jogurtový dip. Rastlinnú majonézu vykúzlite s použitím nesladeného sójového mlieka, oleja, cukru, soli, čierneho korenia, horčice a octu.

Tip č.4: „Na gril sa hodí úplne všetko,“ tvrdí odborníčka. „Moje obľúbené sú napríklad jablká, ktoré stačí nakrájať a priamo na grile poprášiť cukrom a škoricou.“

Tip č.5: Ešte stále veríte tomu, že na grilovačke nesmie chýbať „poriadne“ mäso? Vegánsky burger či nugetky už zasýtili nejedného „mäsožravca“. Chutné „veggie“ výrobky kúpite napríklad v Kauflande. Nadštandardný sortiment rastlinných produktov, vrátane privátnej značky K-take it veggie, ktorá predstavuje špičkovú kvalitu za výhodné ceny, nájdete aj v aktuálnom letáku „Veggie leto“.



Foto: Kaufland

Ochutnajte grilované ovocie v župane
podľa Soni Makranskej

Suroviny:
1 jablko, ananás alebo iné ovocie
60 g hladkej špaldovej múky
90 ml rastlinného mlieka K-take it veggie
1 lyžička škoricového cukru
javorový sirup K-Bio na poliatie
kokosový jogurt K-take it veggie na dozdobenie

Postup:
Ovocie nakrájame na tenké plátky a vykrojíme stred. Z múky, mlieka a škoricového cukru pripravíme hustejšie cestíčko. Plátky namáčame do cesta a ukladáme na kontaktný gril, potretý troškou oleja. Pražíme z oboch strán dozlatista. Grilované plátky na tanieri prelejeme agáve sirupom a dozdobíme kokosovým jogurtom. Prajeme dobrú chuť.










 



TOPlist