Trendy:
Tajomstvo chutného koktailu [VIDEO]

Sandra Támerová, 27. októbra 2009     3 minúty čítania

Nemusíte ovládať zručnosti barmana, aby ste si sami dokázali namiešať chutný, hoc aj nealkoholický koktail. Stačí len mať po ruke tú najnutnejšiu výbavu ako je šejker a drvítko na ovocie, či zeleninu.


Foto: comm

Vladimír Baňák

Na akcii, ktorú zorganizoval výrobca nealkoholických nápojov Relax, nás o tom presvedčil aj majster sveta 2009 v miešaní koktailov Vladimír Baňák, ktorý si tento titul priniesol z majstrovstiev Medzinárodnej barmanskej asociácie v Berlíne. Pozri recept na Horký alkoholický koktail „Tajomstvom prípravy chutného koktailu je predovšetkým fantázia a tvorivosť autora. A samozrejme výber kvalitných surovín vrátane výbavy základného barmanského náradia“, tvrdí Baňák. Trochu netradičnou novinkou je príprava koktailov pomocou rôznych čerstvých bylín, korenín a najmä čerstvého ovocia.


Ako však sám tvrdí, jeho obľúbeným nápojom je skôr jeden z tých tradičných drinkov: „Rád si dám drink s whisky – zmieša sa spomínaná whisky s citrónovou šťavou, cukrom, poprípade pridám ešte trochu vaječného bielka, tento nápoj mám veľmi rád.“ Pozri aj recept na drink Sladké pokušenie Aby sme si overili, že prípravu drinku zvládne naozaj každý, spolu s kolegyňou Ninou z redakcie Pravda.sk sme sa priamo na stretnutí zapojili do súťaže, kde sme si ich vlastnoručne niekoľko pripravili. Nebolo to síce až také jednoduché ako to vyzerá, ale ako sa vraví, čím častejšie dotyčnú činnosť človek vykonáva, tým sa v nej stáva zručnejší...


Súčasťou stretnutia bola aj dych vyrážajúca barmanská show, ktorá mala u prítomných hostí veľký ohlas. Zručnosť so šejkrovým pohárom a fľašou alkoholu predviedol šikovný mladý barman Johny.


Keď sa mi aspoň raz podarí vyhodiť fľašu do vzduchu a chytiť ju za chrbátom ako to predvádzal takmer päť minút on, bude to super. Zatiaľ však asi zostanem len pri pokusoch namiešať si aspoň podobné chutné drinky, ako miešali barmani na tomto stretnutí. Skúsite to aj vy?



Diskusia k článku







 



TOPlist