Speváčka Ivana Regešová:
Keď mi chutí, vyzvedám recepty aj od šéfkuchárov

Nora Krchňáková, TV Varecha, 28. februára 2021     4 minúty čítania

Speváčka Ivana Regešová precestovala 116 krajín. Na aké jedlo sa najviac teší pri návrate domov?



Ivana nám v TV Varecha pripravila jednoduché, rýchle, zdravé a veľmi chutné cuketové špagety s kuracím mäsom.

Foto: Nora Krchňáková, TV Varecha


Speváčka Ivana Regešová sa dostala do povedomia divákov vďaka šou Tvoja tvár znie povedome, Let´s Dance či Chart Show a ako sólistka Orchestra Gustava Broma. Šarmantná Ivana dlhé roky pôsobila v zahraničí ako speváčka na zaoceánskych výletných a expedičných lodiach. Precestovala takmer celý svet vrátane Antarktídy či Aljašky a Kamčatky.

Precestovali ste mnoho krajín a ochutnali ich miestne špeciality. Kde vám najviac chutilo?

Precestovala som asi 116 krajín a musím povedať, že po pár mesiacoch na cestách som sa vždy najviac tešila na naše slovenské halušky. Tými naozaj nikdy nepohrdnem. Okrem toho milujem ázijskú, indickú a mediteránsku kuchyňu. Najlepšiu pizzu som jedla paradoxne nie v Taliansku, ale na Aljaške a jeden z najlepších steakov v reštaurácii u nášho rodáka Vladka Koleniča v New Yorku.

Priniesli ste si niektoré recepty z ciest aj domov?

Rada sa nechávam inšpirovať a v kuchyni sa nebojím experimentovať. Keď mi niečo veľmi chutí, som schopná ísť priamo za šéfkuchárom a vyzvedať recept. Jeden kuchár z indického Bombaja mi raz dal tip, že ak chcem, aby moje jedlo chutilo tak ako jeho originál, musím si pritom spievať a tancovať piesne z indických bollywoodskych filmov, následne mi aj ukázal ako. Potom sme už v kuchyni tancovali všetci a vždy si naňho spomeniem, keď varím karí.

Stíhate popri vašej práci pravidelne variť?

Momentálne mám voľného času veľmi veľa a „vďaka“ koronakríze varím oveľa viac ako predtým. Ale keď som bola pracovne vyťažená, skôr som využívala reštauračné a donáškové služby.

Kedy ste sa naučili variť a pre koho varíte najradšej?

Variť som sa naučila už ako malá. Moja mamina mňa a brata už od detstva viedla k samostatnosti v kuchyni a priúčala nás všakovakým receptom. Nerada varím len pre seba, naopak, milujem byť hostiteľkou a chystať občerstvenie pre priateľov a rodinu.

Aké sú vaše obľúbené jedlá a čo najradšej varíte?

Milujem kombináciu slaného a sladkého! Od hlavných jedál, akými sú napríklad karí kura s ananásom, cez šaláty v štýle jablko, brusnice, roquefort, špenát, orechy až po slaný karamel. A od toho sa odvíja aj moja kuchyňa. Okrem toho milujem zmrzlinu! Hocijakú a hocikoľko.

Ako sa stravujete? Musíte sa obmedzovať, aby ste si udržali peknú postavu?

Dlho som si navrávala, že som z tých šťastných, ktorí môžu zjesť čokoľvek a nič sa nestane, ale, žiaľ, nie je to tak. S prekročením „magickej“ tridsiatky sa aj môj metabolizmus spomalil a musím si dávať väčší pozor na to, čo zjem. Ale zmrzline naozaj nikdy neodolám!


Pozrite si videorecept, ktorý Ivana Regešová nakrútila v štúdiu TV Varecha:






Textovú verziu videoreceptu nájdete TU:










Diskusia k článku







 



TOPlist