Skvelé jedlo v kúpeľoch:
Kde sa dobre najesť v Piešťanoch a Dudinciach

Jarmila Horváthová, 17. septembra 2022     3 minúty čítania

Väčšina hostí, ktorí chodievajú do kúpeľov na víkend alebo aj na dlhší pobyt, má už polpenziu zabezpečenú. Aj v kúpeľných mestách však existujú kvalitné reštaurácie, ktoré rozhodne stojí za to navštíviť. Ponúkame dva tipy.



Astoria Piváreň, Piešťany
Foto: Jarmila Horváthová


Astoria Piváreň, Piešťany

Nie je piváreň ako piváreň. O tejto by sa skôr dalo povedať, že je to reštaurácia, kde si potrpia nielen na kvalitu jedla, ale aj piva. Čapujú tu tankový Budvar a pivá z malých remeselných pivovarov – nielen klasické, ale aj ochutené. Okrem toho majú aj slušnú ponuku ostatných nápojov. Astoria má super polohu, nachádza sa v centre Piešťan, doslova niekoľko metrov od slávneho Kolonádového mosta a Kúpeľného ostrova. Interiér tejto pivovarskej reštaurácie je elegantne zariadený, dominujú ušľachtilé materiály ako drevo či kov. V lete je k dispozícii na sedenie príjemná terasa.



Špíz z kuracej pečienky
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc


Jedálny lístok je pekne zostavený, šéfkuchár Marián Čapák doň zaradil „chlapské jedlá“, ako je bravčové pečené koleno, megarezeň či hovädzí guláš, ale aj drobnosti k pivu, od domácich paštét až po výber nakladaných syrov. Tiež si tu možno dať langoše v rôznych variáciách a ďalšie jedlá, ktoré poznáme ako street food, alebo niečo z lávového grilu. Ponuka Astorie je najmä pre milovníkov mäsa, ale ak má niekto chuť na niečo „ľahšie“, môže sa rozhodnúť pre cestoviny.

Lokál Bistro, Dudince



Foto: Jarmila Horváthová

V kúpeľnom mestečku Dudince by ste asi čakali kvalitné jedlo najskôr v štvorhviezdičkovom kúpeľnom hoteli. Možností je tu však viac, výborne sme sa najedli napríklad v malej rodinnej reštaurácii Lokál Bistro, ktorú vedú manželia Kováčovci. Dušan Kováč je aj šéfkuchárom reštaurácie. Bistro má strategickú polohu, nachádza sa v blízkosti kúpeľných domov a kúpeľného parku. Možno sem prísť na kávu a koláčik, na raňajky, obedové menu, alebo si posedieť večer pri niečom chutnom. Na posedenie láka aj pekne zariadený interiér – útulnosť a príjemný pocit mu dodávajú moderné čalúnené kreslá v pastelových farbách.



Kačacie prsia so šalátom
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc


Varí sa tu tradične, ale s moderným šmrncom, šéfkuchár Dušan Kováč ponúka hosťom aj jedlá, ktoré jedával už on ako dieťa. Názvu Lokál zodpovedá aj výber surovín, z ktorých varia, snažia sa ich nakupovať od lokálnych pestovateľov a chovateľov.





Diskusia k článku







 



TOPlist