Fedor Malík:
Šesťfarebné motýliky

Fedor Malík, 13. júla 2010     2 minúty čítania

Som oniomán, som shopaholik. Pobláznili ma markety, supermarkety, hypermarkety...


Foto: Pravda

Fedor Malík


Plné regály sú mojím koníčkom, ktorý ma upokojuje. Dokážem sa dlhé hodiny prehrabávať medzi vrecúškami, škatuľkami, tubami, fľašami, dózami...

Čítam i zadné etikety obalov, písané milimetrovým písmom. Triedim, vyberám, kupujem. Často i veci, ktoré som ešte nemal v nákupnom vozíku. Tak to bolo aj včera. „Narazil" som na šesťfarebné motýliky – farfalline 6 colori! Pozri recepty na Šaláty a cestoviny Boli talianske a svietili žltou, zelenou, čiernou, krémovou, červenou a oranžovou farbou. Išlo o bezvaječné semolinové cestoviny. Semolinové? Musel som sa „pohrabať" na internete. Tu je odpoveď. „Normálna" potravinárska pšenica obsahuje asi 8 percent lepku, semolinová 12 až 14 percent. Rozhodne to teda nie je na bezlepkovú diétu!

Na etikete som hľadal „éčka". Neboli uvedené. Uvedený však bol zdroj farebnosti motýlikov. Všetko to boli prírodné zdroje. Cestoviny som krátko povaril a podával s cottage syrom.

Je mäkký nezrejúci s hrudkovito– zrnovou štruktúrou. Má až trinásť definícií a človek ho pozná od roku 1848. Nazýva sa aj „holandský" syr a pod názvom „keso" ho milujú i Švédi. Väčšinou kulturisti. Obsahuje totiž veľa kazenínu...

Cestoviny na tanieri „svietili" farbami a biely cottage sedel na nich ako prvý zimný sneh. Bolo však leto. Navrch musela ísť posekaná pažítka. Kto ju nemiluje, môže ju vymeniť za medvedí cesnak...




Diskusia k článku

sjuz
ja som zasa objavila talianske cestoviny so zapracovanou hľuzovkou, a sáčok rezancov stál cca 10 - 15 Euro...:)
Taktiež rada prezerám tovar, ktorý nepoznám a čítam všetko na obaloch:), a potom si predstavujem, čo s tým v kuchyni, ako to použiť, čo vykúzliť, a potom kúpim...:) a vytešujem sa, čo vymyslím...
hannah22
hlásim sa aj ja , rada sa túlam a objavujem a študujem... , cestovinky to je moje a farfalle s omáčkou carbonare sú tiež super, syr cottage s chlebíkom a cibuľkou je tuze fajn a preto skúsim Váš receptík je ešte dokonalejší ... :))
furdica
cotage syr mam velmi rada ale ja si robim domace rezance polvicu hrubej a polovicu polohrubej muky na pol kila dam dve vajička teraz aj tri mam mlade sliepočky a začali mi znašat vajcia smejem sa im take maličke ako prepeličie su ale sliepky kriku narobia pri znašani ako velke nosnice. takže ten syr na rezancoch je tiež fajný








 



TOPlist