Foto: Pravda
Fedor Malík
Ach, Bože môj. Z piatka na sobotu som nespal, len som celú noc v duchu „varil". Vylúpané krevety z Indického oceána sa už rozmrazovali v chladničke. Ingrediencie na omáčku boli už pripravené, nuž a široké „tagliatelle" boli na polici. Pozri recepty na Skvelé cestovinové dobroty Dve hodiny pred ich príchodom som pripravil zázvorovo– sójovú omáčku. Zázvor, mrkvu a strúčik cesnaku som najemno nakrájal. V kastróliku som ich zalial medom, pomarančovým džúsom a sójovou omáčkou.
Po rozvarení som pridal dve – tri lyžice smotany, biele korenie, soľ a pár lístkov tymianu. Všetko som rozmixoval a na malom ohni zhomogenizoval. Krevety som oblanžíroval, osušil, pokvapkal citrónom a 2 – 3 minútky osmažil na rozpálenom olivovom oleji.
Z rezancov, keď som ich dávkoval na veľký biely tanier, sa ešte parilo. Voňajúce krevety som podlial omáčkou a rezance ozdobil kúskami sušenej paradajky. Samuel a jeho priatelia sa usmievali. Aj tohoročný ružový zweigelt, mok mizerného ročníka 2010, sa im dokonca pozdával...
Diskusia k článku