1. cena - Zelený jačmeň 220g a Chlorella 750 tabliet získava recept Babičkin bigos od používateľa jody
2. cena - Zelený jačmeň 100g + Chlorella 750 tabliet získava recept Venčeky od používateľa Damian6
3. cena - Zelený jačmeň 220g získava recept Koriandrové kuriatko od používateľa Sissi29
4. cena - Zelený jačmeň 100g získava recept Rezne so sardelami od používateľa stefanm
5. cena - Chlorella 750 tabliet získava recept Hubník od používateľa Ivffca
Výhercom srdečne blahoželáme, budeme ich kontaktovať ma emailové adresy zadané pri registrácii na Vareche.
Pôvodný text článku:
Stačí do štvrtka 27. januára 2011 do 12:00 pridať vlastný recept na stránku Varecha.sk. Z pridaných receptov vyberieme päť, ktorých autori vyhrajú prírodné prípravky Chlorella a Zelený jačmeň.
1. cena - Zelený jačmeň 220g a Chlorella 750 tabliet
2. cena - Zelený jačmeň 100g + Chlorella 750 tabliet
3. cena - Zelený jačmeň 220g
4. cena - Zelený jačmeň 100g
5. cena - Chlorella 750 tabliet
Chlorella je jednobunková sladkovodná riasa, ktorá žije na našej planéte už asi 2 milióny rokov. Obsahuje veľké množstvo chlorofylu, komplex živín, viac ako 50% bielkovín, sacharidy, vitamíny (beta-karotén, vitamíny B1, B2, B6, B12, C, E a K, kyselinu listovú, pantoténovú, cholín), minerálne látky (draslík, vápnik, meď, jód, železo, horčík, mangán), nenasýtené mastné kyseliny, vlákniny a nukleové kyseliny (RNA/DNA). Chlorella sa často označuje aj ako tzv. superpotravina a je veľmi obľúbená hlavne v Japonsku a USA.
Zelený jačmeň je výživový doplnok zo sušenej šťavy z výhonkov z mladého jačmeňa. Je to výnimočný koncentrát bohatý na široké spektrum výživných látok s pozitívnym účinkom na ľudský organizmus. Funguje ako prírodný antioxidant, takže slúži ako prevencia mnohých chorôb. U ľudí s nadváhou pomáha konzumovanie zeleného jačmeňa čistiť cievne steny od tuku, regulovať hladinu škodlivého cholesterolu a upravovať vysoký krvný tlak i hmotnosť.
Bližšie informácie o produktoch nájdete na stránke www.clea.sk .
Zoznam všetkých súťaží
Pravidlá súťaže
4 ks kuracie prsia
100 g rukola
200g bryndza
200 g červená cibuľa
100 ml červené víno
60 g slanina
4 ks veľké zemiaky, soľ, korenie
Kuracie prsia očistíme a naplníme bryndzou zmiešanou s nasekanou rukolou. Dochutíme soľou a korením, prusko opečieme na koži a pomaly dopečieme v rúre. Na oleji orestujeme na slížiky nakrájanú slaninu a na plátky nasekanú cibuľu. Pridáme červené víno a pomaly dusíme. Dochutíme soľou a korením. Zemiaky umyjeme, posolíme a dáme piecť asi na 35 minút pri teplote 180 stupňov. Upečené zemiaky nakrájame na plátky, ktoré ešte opečieme na panvičke. Na tanier uložíme zemiaky, dusenú cibuľu a pečené kuracie prsia. Ozdobíme rukolou a zipsom zo slaniny.